watchOS 3.1.1 voor Apple Watch nu beschikbaar: oplossingen voor diverse problemen

Apple heeft voor Apple Watch-eigenaren een nieuwe update uitgebracht. Het gaat om watchOS 3.1.1, de opvolger van watchOS 3.1. De nieuwe versie lost een zevental problemen op, zoals het niet kunnen reageren op meldingen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het Bedieningspaneel op de Apple Watch.
Heb je een Apple Watch om je pols hangen, dan is het weer tijd voor een verse nieuwe update. Apple heeft vanavond naast iOS 10.2 ook watchOS 3.1.1 vrijgegeven. In tegenstelling tot iOS 10.2, bevat watchOS 3.1.1 geen nieuwe functies of verbeteringen, want deze versie lost alleen problemen op.

Bekijk ook

iOS 10.2 met nieuwe emoji en iMessage-effecten nu beschikbaar

Apple heeft iOS 10.2 voor het grote publiek uitgebracht. iOS 10.2 brengt 72 nieuwe emoji en allerlei nieuwe beroepen, terwijl je met de nieuwe iMessage-effecten een feestje kunt vieren of iemand de liefde kunt verklaren.

watchOS 3.1.1 voor de Apple Watch

watchOS 3.1.1 release notes.In watchOS 3.1.1 wordt, zoals het versienummer al doet vermoeden, de focus gelegd op bugfixes. Bovendien werkt deze nieuwe versie samen met de nieuwe emoji’s, zodat je deze kunt sturen en ontvangen. Verder hoef je geen spannende vernieuwingen te verwachten: watchOS 3.1.1 kent geen nieuwe functies. Zoals in de release notes hiernaast te zien is, worden er zo’n zeven problemen aangepakt met deze nieuwe versie. Zo was er een probleem met Activiteit-ringen bij een Activiteit-wijzerplaat, werden namen van contactpersonen soms niet weergegeven in de Berichten-app en kon je in sommige gevallen niet goed reageren in binnengekomen meldingen. De zeven problemen die in de release notes benoemd zijn, zijn met ingang van watchOS 3.1.1 dus opgelost.

watchOS 3.1.1 downloaden en installeren

Je downloadt watchOS 3.1.1 vanuit de Watch-app op je iPhone. Volg onderstaande stappen om de update te downloaden:

  1. Open de Watch-app op je iPhone waar de Apple Watch aan gekoppeld is.
  2. Kies voor Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt nu gezocht naar de nieuwste versie.
  4. Tik op download en installeer. Om de update af te ronden, moet de Apple Watch aan de stroom gekoppeld zijn en een opgeladen batterij van minimaal 50% hebben.

Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.