Apple TV 4

tvOS 10.1 voor Apple TV nu te downloaden: dit is er nieuw

Apple heeft voor de Apple TV tvOS 10.1 vrijgegeven. Met deze nieuwe update voegt Apple voor Amerikanen de nieuwe TV-app toe. Deze app is een soort universele tv-gids voor ondersteunende diensten. Ook single sign-on wordt voor Amerikanen geactiveerd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV 4
Als je naast je iPhone of Apple Watch ook nog een Apple TV hebt, dan kun je vanavond voor de derde keer aan de slag met het installeren van een nieuwe update. Het gaat om tvOS 10.1 die vooral voor Amerikanen interessant zal zijn. Deze update bevat namelijk de nieuwe TV-app en ondersteuning voor single sign-on, waardoor Amerikanen met een geschikt tv-abonnement in kunnen loggen.

tvOS 10.1 voor Apple TV nu beschikbaar

De Apple TV is vanavond ook voorzien van een nieuwe versie van het bijbehorende besturingssysteem. Deze update is echter voornamelijk interessant voor Amerikaanse gebruikers, want met ingang van tvOS 10.1 vinden zij de nieuwe TV-app in het hoofdmenu. Met de nieuwe TV-app wordt bijgehouden welke films en tv-series je kijkt via de verschillende streamingdiensten die samenwerken met deze nieuwe TV-app. Ook ontdek je hier allerlei nieuwe series en films en voeg je deze toe aan een soort kijklijst. De nieuwe TV-app werkt dus alleen in Amerika, waardoor tvOS 10.1 voor ons weinig nieuws te bieden heeft. Via de instellingen van de Apple TV kunnen Amerikanen ook gebruikmaken van single sign-on, zodat je slechts eenmalig in hoeft te loggen bij ondersteunende apps van je televisie-abonnement.

Voor de Apple TV geeft Apple doorgaans geen specifieke releasenotes zoals bij iOS, watchOS en macOS wel het geval is. Het is daarom lastig te zeggen wat er exact allemaal nieuw is voor landen waar de nieuwe TV-app en single sign-on niet actief zijn, zoals in Europa. Zodra er meer specifieke informatie bekend is, werken we dit bericht bij

tvOS 10.1 download je rechtstreeks vanaf de vierde generatie Apple TV via Instellingen > Systeem > Software-update. Tijdens het updaten zal de Apple TV een aantal keren opnieuw opstarten.

Softwareversie 7.2.2 voor derde generatie Apple TV

Ook als je een oudere Apple TV hebt, kun je rekenen op een nieuwe versie. Het gaat om softwareversie 7.2.2 voor de derde generatie Apple TV. Het is niet duidelijk welk probleem Apple aangepakt heeft met deze nieuwe versie. Het is de tweede keer dit jaar dat Apple de derde generatie Apple TV voorziet van een update, want begin dit jaar kwam versie 7.2.1 beschikbaar. De derde generatie Apple TV wordt inmiddels niet meer verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2016, 20:13
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple tv, tvOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.