tvOS 10.1 voor Apple TV nu te downloaden: dit is er nieuw

Apple heeft voor de Apple TV tvOS 10.1 vrijgegeven. Met deze nieuwe update voegt Apple voor Amerikanen de nieuwe TV-app toe. Deze app is een soort universele tv-gids voor ondersteunende diensten. Ook single sign-on wordt voor Amerikanen geactiveerd.

Apple TV 4
Als je naast je iPhone of Apple Watch ook nog een Apple TV hebt, dan kun je vanavond voor de derde keer aan de slag met het installeren van een nieuwe update. Het gaat om tvOS 10.1 die vooral voor Amerikanen interessant zal zijn. Deze update bevat namelijk de nieuwe TV-app en ondersteuning voor single sign-on, waardoor Amerikanen met een geschikt tv-abonnement in kunnen loggen.

tvOS 10.1 voor Apple TV nu beschikbaar

De Apple TV is vanavond ook voorzien van een nieuwe versie van het bijbehorende besturingssysteem. Deze update is echter voornamelijk interessant voor Amerikaanse gebruikers, want met ingang van tvOS 10.1 vinden zij de nieuwe TV-app in het hoofdmenu. Met de nieuwe TV-app wordt bijgehouden welke films en tv-series je kijkt via de verschillende streamingdiensten die samenwerken met deze nieuwe TV-app. Ook ontdek je hier allerlei nieuwe series en films en voeg je deze toe aan een soort kijklijst. De nieuwe TV-app werkt dus alleen in Amerika, waardoor tvOS 10.1 voor ons weinig nieuws te bieden heeft. Via de instellingen van de Apple TV kunnen Amerikanen ook gebruikmaken van single sign-on, zodat je slechts eenmalig in hoeft te loggen bij ondersteunende apps van je televisie-abonnement.

Bekijk ook

Apple komt met universele tv-gids voor de Apple TV genaamd TV

Apple komt met een universele tv-gids voor de Apple TV. Met de nieuwe app kun je zien welke tv-series en films allemaal beschikbaar zijn bij de verschillende streamingdiensten. De app werkt ook op iOS.

Voor de Apple TV geeft Apple doorgaans geen specifieke releasenotes zoals bij iOS, watchOS en macOS wel het geval is. Het is daarom lastig te zeggen wat er exact allemaal nieuw is voor landen waar de nieuwe TV-app en single sign-on niet actief zijn, zoals in Europa. Zodra er meer specifieke informatie bekend is, werken we dit bericht bij

tvOS 10.1 download je rechtstreeks vanaf de vierde generatie Apple TV via Instellingen > Systeem > Software-update. Tijdens het updaten zal de Apple TV een aantal keren opnieuw opstarten.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Softwareversie 7.2.2 voor derde generatie Apple TV

Ook als je een oudere Apple TV hebt, kun je rekenen op een nieuwe versie. Het gaat om softwareversie 7.2.2 voor de derde generatie Apple TV. Het is niet duidelijk welk probleem Apple aangepakt heeft met deze nieuwe versie. Het is de tweede keer dit jaar dat Apple de derde generatie Apple TV voorziet van een update, want begin dit jaar kwam versie 7.2.1 beschikbaar. De derde generatie Apple TV wordt inmiddels niet meer verkocht.

Bekijk ook

Apple brengt firmware 7.2.1 uit voor derde generatie Apple TV (update)

Apple heeft een update uitgebracht voor de derde generatie Apple TV. Daardoor komt de meest actuele versie van deze Apple TV op iOS 8.4.1 uit, met buildnummer 12H523.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.