tvOS 9.2 voor Apple TV nu beschikbaar: apps in mappen, Bluetooth-toetsenbord en meer

tvOS 9.2 voor de vierde generatie Apple TV is eindelijk beschikbaar. Vanaf nu kun je niet alleen apps in mappen plaatsen, maar ook een Bluetooth-toetsenbord aansluiten en nog veel meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een Apple TV met een iPhone en iPad.
Apple heeft na een lange testperiode eindelijk de nieuwste update van tvOS voor iedereen beschikbaar gesteld. Heb jij een vierde generatie Apple TV onder je televisie staan, dan kun je daar nu de nieuwste update op installeren. tvOS 9.2 voegt een aantal zeer handige functies toe. Zo is mogelijk om apps in mappen te plaatsen.

Mappen maken, Bluetooth-toetsenborden gebruiken en meer

tvOS 9.2 is de grootste update voor de Apple TV sinds de release van de vierde generatie. De belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om apps in mappen te plaatsen. Dit werkt net als op de iPhone en iPad, waardoor je mappen eigen namen kunt geven. Hierdoor wordt je beginscherm een stuk meer opgeruimd. In onze tip over mappen lees je hoe je deze mappen aanmaakt.

Bekijk ook

Mappen maken op de Apple TV: zo werkt het

Je kunt apps op de Apple TV indelen in app-mappen, net zoals je dat kan op de iPhone en iPad. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en hoe je de mappen een nieuwe naam geeft.

Een andere handige vernieuwing is de mogelijkheid om Bluetooth-toetsenborden aan de Apple TV te verbinden. Deze optie was op oudere modellen van de Apple TV al mogelijk, maar op de vierde generatie ontbrak deze mogelijkheid. Dankzij tvOS 9.2 is dit nu terug, waardoor het invoeren van tekst een stuk makkelijker geworden is. Geen idee hoe je zo’n toetsenbord met de Apple TV verbindt? Of ben je nog op zoek naar een leuk draadloos toetsenbord? Dan lees je daar meer over in de artikelen hieronder.

Bekijk ook

Bluetooth-toetsenbord koppelen met Apple TV

Om het typen makkelijker te maken kun je een Bluetooth-toetsenbord aan je Apple TV koppelen. In deze tip leggen we uit hoe je dat moet doen op de nieuwere en oudere Apple TV-modellen.
Bekijk ook

Bluetooth toetsenborden voor iPhone, iPad en Apple TV

Ben je op zoek naar een mooi draadloos toetsenbord voor je Apple TV of één van je andere Apple-apparaten? Wij geven je enkele suggesties waar je mee op weg kan, zodat je sneller kunt typen.

tvOS 9.2: overzicht van alle nieuwe functies

Maar er is nog meer in deze nieuwste versie. Zo is de appkiezer helemaal vernieuwd, zodat deze net zo werkt als op de iPhone en iPad. Ook is iCloud-fotobibliotheek toegevoegd, zodat je je hele fotocollectie op het grote scherm kunt bekijken. Tot slot kunnen ontwikkelaars kaarten integreren in hun Apple TV-apps. Een volledig overzicht vind je ons uitgebreide artikel over tvOS 9.2.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies in tvOS 9.2 voor Apple TV

tvOS 9.2 brengt een aantal handige nieuwe functies naar de vierde generatie Apple TV. Welke nieuwe functies kun je allemaal verwachten? In dit artikel vind je een handig overzicht van wat komen gaat.

Vierde generatie Apple TV updaten

De update voor de Apple TV is eenvoudig binnen te halen via de Instellingen-app. De exacte uitgebreide instructies hoe je je Apple TV kunt updaten, vind je in het tipartikel hieronder.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event maart 2016: dit kondigde Apple aan

Een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en een prijsverlaging voor de Apple Watch. Dit en meer werd er tijdens het Apple-event aangekondigd. In dit overzicht zetten we alles overzichtelijk voor je op een rij.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.