Een Apple TV met een iPhone en iPad.

tvOS 9.2 voor Apple TV nu beschikbaar: apps in mappen, Bluetooth-toetsenbord en meer

tvOS 9.2 voor de vierde generatie Apple TV is eindelijk beschikbaar. Vanaf nu kun je niet alleen apps in mappen plaatsen, maar ook een Bluetooth-toetsenbord aansluiten en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Een Apple TV met een iPhone en iPad.
Apple heeft na een lange testperiode eindelijk de nieuwste update van tvOS voor iedereen beschikbaar gesteld. Heb jij een vierde generatie Apple TV onder je televisie staan, dan kun je daar nu de nieuwste update op installeren. tvOS 9.2 voegt een aantal zeer handige functies toe. Zo is mogelijk om apps in mappen te plaatsen.

Mappen maken, Bluetooth-toetsenborden gebruiken en meer

tvOS 9.2 is de grootste update voor de Apple TV sinds de release van de vierde generatie. De belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om apps in mappen te plaatsen. Dit werkt net als op de iPhone en iPad, waardoor je mappen eigen namen kunt geven. Hierdoor wordt je beginscherm een stuk meer opgeruimd. In onze tip over mappen lees je hoe je deze mappen aanmaakt.

Een andere handige vernieuwing is de mogelijkheid om Bluetooth-toetsenborden aan de Apple TV te verbinden. Deze optie was op oudere modellen van de Apple TV al mogelijk, maar op de vierde generatie ontbrak deze mogelijkheid. Dankzij tvOS 9.2 is dit nu terug, waardoor het invoeren van tekst een stuk makkelijker geworden is. Geen idee hoe je zo’n toetsenbord met de Apple TV verbindt? Of ben je nog op zoek naar een leuk draadloos toetsenbord? Dan lees je daar meer over in de artikelen hieronder.

tvOS 9.2: overzicht van alle nieuwe functies

Maar er is nog meer in deze nieuwste versie. Zo is de appkiezer helemaal vernieuwd, zodat deze net zo werkt als op de iPhone en iPad. Ook is iCloud-fotobibliotheek toegevoegd, zodat je je hele fotocollectie op het grote scherm kunt bekijken. Tot slot kunnen ontwikkelaars kaarten integreren in hun Apple TV-apps. Een volledig overzicht vind je ons uitgebreide artikel over tvOS 9.2.

Vierde generatie Apple TV updaten

De update voor de Apple TV is eenvoudig binnen te halen via de Instellingen-app. De exacte uitgebreide instructies hoe je je Apple TV kunt updaten, vind je in het tipartikel hieronder.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 22:28
Categorie iOS
Onderwerpen 21 maart, apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.