iMacs eind 2015

OS X El Capitan 10.11.4 voor Mac nu te downloaden: Twitter-fix en meer

Apple heeft na een lange testperiode OS X El Capitan 10.11.4 voor de Mac beschikbaar gesteld aan het grote publiek. De update bevat een oplossing voor het probleem met de Twitter-linkjes en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iMacs eind 2015
Ook de Mac is toe aan een nieuwe update en deze is nu beschikbaar om te downloaden in de vorm van OS X El Capitan 10.11.4. Deze update is al even als testversie beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers, maar nu kan iedereen deze update installeren. OS X 10.11.4 heeft een aantal handige nieuwe functies en bugfixes.

t.co-links in Safari opgelost

Een vervelend probleem dat al sinds de release van El Capitan speelt, is dat t.co-links niet automatisch geopend worden in Safari. t.co-links zijn afkomstig van Twitter, waardoor een hoop mensen last hadden van deze vervelende bug. Dit probleem moet nu met de komst van OS X 10.11.4 verholpen zijn.

Maar er zijn ook enkele nieuwe functies. Zo biedt deze update ondersteuning voor de beveiligde notities van iOS 9.3 in de standaard Notities-app, zodat je ze ook op de Mac kunt openen. Bovendien kun je in de Berichten-app op je Mac nu ook Live Photos openen en bekijken, zodat ze op je Mac tot leven komen.

In OS X El Capitan 10.11.4 worden tot slot nog enkele bugs opgelost, zoals het traag inladen van RAW-afbeeldingen in Foto’s, het verbreken van de verbinding van USB-audioapparaten en meer. Ook is de compatibiliteit en betrouwbaarheid van Apple USB-C-multipoort-adapters verbeterd.

De releasenotes van OS X El Capitan 10.11.4.

Naast OS X El Capitan 10.11.4 zijn ook iOS 9.3 voor iPhone, iPad en iPod touch, watchOS 2.2 voor de Apple Watch en tvOS 9.2 voor de vierde generatie Apple TV verschenen.

OS X 10.11.4 downloaden

Heb je El Capitan geïnstalleerd? Dan kun je vanuit de Mac App Store updaten naar OS X 10.11.4. De update moet automatisch verschijnen onder het Update-tabblad. Lees je dit artikel vlak nadat 10.11.4 is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat de update ook bij jou opduikt. Apple stelt updates namelijk geleidelijk beschikbaar.

Ook beveiligingsupdates voor OS X Yosemite en OS X Mavericks

Apple heeft vanavond ook twee kleinere beveiligingsupdates uitgebracht voor oudere versies van OS X. Het gaat om een update van OS X Yosemite en eentje voor OS X Mavericks. Beide verbeteren de beveiliging.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 22:29
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen 21 maart, el capitan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.