OS X El Capitan 10.11.4 voor Mac nu te downloaden: Twitter-fix en meer

Apple heeft na een lange testperiode OS X El Capitan 10.11.4 voor de Mac beschikbaar gesteld aan het grote publiek. De update bevat een oplossing voor het probleem met de Twitter-linkjes en nog veel meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iMacs eind 2015
Ook de Mac is toe aan een nieuwe update en deze is nu beschikbaar om te downloaden in de vorm van OS X El Capitan 10.11.4. Deze update is al even als testversie beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers, maar nu kan iedereen deze update installeren. OS X 10.11.4 heeft een aantal handige nieuwe functies en bugfixes.

t.co-links in Safari opgelost

Een vervelend probleem dat al sinds de release van El Capitan speelt, is dat t.co-links niet automatisch geopend worden in Safari. t.co-links zijn afkomstig van Twitter, waardoor een hoop mensen last hadden van deze vervelende bug. Dit probleem moet nu met de komst van OS X 10.11.4 verholpen zijn.

Bekijk ook

Apple heeft Safari-bug met Twitter t.co links opgelost in OS X 10.11.4

Apple heeft de problemen met Twitter t.co linkjes opgelost in OS X 10.11.4, waarvan nu al de beta beschikbaar is. Apple heeft de oplossing bevestigd aan een ontwikkelaar.

Maar er zijn ook enkele nieuwe functies. Zo biedt deze update ondersteuning voor de beveiligde notities van iOS 9.3 in de standaard Notities-app, zodat je ze ook op de Mac kunt openen. Bovendien kun je in de Berichten-app op je Mac nu ook Live Photos openen en bekijken, zodat ze op je Mac tot leven komen.

Bekijk ook

Live Photos ook in Berichten-app op de Mac te bekijken

De eerste beta van OS X 10.11.4 ondersteunt Live Photos in de Berichten-app van de Mac. Dit maakt het mogelijk om de geanimeerde afbeeldingen te delen en ontvangen rechtstreeks vanaf een Mac.

In OS X El Capitan 10.11.4 worden tot slot nog enkele bugs opgelost, zoals het traag inladen van RAW-afbeeldingen in Foto’s, het verbreken van de verbinding van USB-audioapparaten en meer. Ook is de compatibiliteit en betrouwbaarheid van Apple USB-C-multipoort-adapters verbeterd.

De releasenotes van OS X El Capitan 10.11.4.

Naast OS X El Capitan 10.11.4 zijn ook iOS 9.3 voor iPhone, iPad en iPod touch, watchOS 2.2 voor de Apple Watch en tvOS 9.2 voor de vierde generatie Apple TV verschenen.

OS X 10.11.4 downloaden

Heb je El Capitan geïnstalleerd? Dan kun je vanuit de Mac App Store updaten naar OS X 10.11.4. De update moet automatisch verschijnen onder het Update-tabblad. Lees je dit artikel vlak nadat 10.11.4 is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat de update ook bij jou opduikt. Apple stelt updates namelijk geleidelijk beschikbaar.

Bekijk ook

OS X El Capitan: het complete overzicht

Alles over OS X El Capitan 10.11 voor de Mac, dat in 2015 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de El Capitan functies, release, nieuws en meer.

Ook beveiligingsupdates voor OS X Yosemite en OS X Mavericks

Apple heeft vanavond ook twee kleinere beveiligingsupdates uitgebracht voor oudere versies van OS X. Het gaat om een update van OS X Yosemite en eentje voor OS X Mavericks. Beide verbeteren de beveiliging.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event maart 2016: dit kondigde Apple aan

Een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en een prijsverlaging voor de Apple Watch. Dit en meer werd er tijdens het Apple-event aangekondigd. In dit overzicht zetten we alles overzichtelijk voor je op een rij.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.