Apple brengt watchOS 2.2 voor Apple Watch met verbeterde Kaarten-app uit

Apple heeft watchOS 2.2 voor de Apple Watch vrijgegeven. Dankzij deze update is de Kaarten-app verbeterd en kun je meerdere Apple Watches koppelen aan één iPhone. Ook zijn er bugs en problemen opgelost.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Sport met blauw en rood.
Apple heeft watchOS 2.2 voor de Apple Watch beschikbaar gesteld. Deze update was al een tijd als beta-versie beschikbaar, maar is nu voor iedereen beschikbaar om te downloaden. Heb jij een Apple Watch, dan download je de update via de Watch-app op je iPhone. Wel is iOS 9.3 nodig voor watchOS 2.2.

Betere Kaarten-app in watchOS 2.2

De Apple Watch is dankzij watchOS 2.2 weer een stukje beter geworden. Het gaat vooral om de Kaarten-app op de Apple Watch. Nieuw in deze app is de Dichtbij-functie, waardoor je interessante locaties in jouw omgeving kunt zien. Denk aan restaurants, musea en andere nuttige plekken. Daarnaast is ook de Snelle blik van de Kaarten-app onder handen genomen. In plaats van een kaartje met je huidige locatie, vind je in de Snelle blik vier knoppen om direct te navigeren naar je werk, huis te zoeken of locaties in de buurt te bekijken.

Met watchOS 2.2 kun je ook meerdere Apple Watches koppelen aan één iPhone. Hiervoor is wel iOS 9.3 nodig, de update die ook vandaag verschenen is. Naast deze nieuwe functies zijn er ook problemen en bugs opgelost met watchOS 2.2. Zodra de exacte releasenotes beschikbaar zijn, updaten we dit bericht.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 9.3 met Night Shift, verbeterde CarPlay en meer uit

Apple heeft iOS 9.3 nu voor het grote publiek beschikbaar gesteld. Hierdoor wordt onder andere de nieuwe nachtmodus Night Shift toegevoegd en kun je je notities beveiligen met een code of Touch ID.

watchOS 2.2 downloaden en installeren

Je downloadt watchOS 2.2 vanuit de Watch-app op je iPhone. Volg onderstaande stappen om de update te downloaden:

  1. Open de Watch-app op je iPhone waar de Apple Watch aan gekoppeld is.
  2. Kies voor Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt nu gezocht naar de nieuwste versie.
  4. Tik op download en installeer. Om de update af te ronden, moet de Apple Watch aan de stroom gekoppeld zijn en een opgeladen batterij van minimaal 50% hebben.

Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event maart 2016: dit kondigde Apple aan

Een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en een prijsverlaging voor de Apple Watch. Dit en meer werd er tijdens het Apple-event aangekondigd. In dit overzicht zetten we alles overzichtelijk voor je op een rij.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.