Nieuwe update voor de Apple TV: tvOS 12.1 verschenen

Het is tijd om je Apple TV bij te werken! Voor iedereen die een nieuwere Apple TV onder zijn of haar tv heeft staan, is tvOS 12.1 beschikbaar gesteld. Apple heeft in deze versie vooral bugfixes doorgevoerd.

Bij elke update van tvOS is het altijd weer de vraag wat er precies nieuw is en welke bugs er opgelost zijn. Apple geeft zelden gedetailleerde releasenotes en dat is ook bij tvOS 12.1 het geval. Apple heeft tvOS 12.1 de afgelopen maand uitvoerig getest en is nu klaar om het aan iedereen met een geschikte Apple TV beschikbaar te stellen.

tvOS 12.1 beschikbaar

In tvOS 12 heeft Apple enkele nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd. Zo is er Dolby Atmos op de Apple TV 4K, is er een nieuwe ISS-screensaver met beelden vanuit de ruimte, werkt AutoFill samen met de Apple TV en zie je nu ook waar de screensavers gemaakt zijn. Na tvOS 12 bracht Apple ook nog snel tvOS 12.0.1 uit. Daarin werden bugs verholpen, maar Apple heeft er geen nadere details over vrijgegeven.

Bekijk ook

Wat is Dolby Atmos en wat is het verschil met Spatial Audio?

Met Dolby Atmos heb je een nog mooier ruimtelijk geluid. Op welke Apple-producten is Dolby Atmos beschikbaar en wat heb je eraan? Is de audiokwaliteit echt beter? En wat is het verschil met Spatial Audio, dat ook ruimtelijk geluid biedt? Alles over Dolby Atmos lees je hier.

tvOS 12.1 lost ook weer enkele bugs op. Mocht je dus ergens last van hebben op jouw Apple TV, dan is dit het moment om te gaan bijwerken naar tvOS 12.1.

tvOS 12.1 downloaden
tvOS 12.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV 4 en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.