Apple TV 4 met Siri Remote.

Apple brengt tvOS 12.0.1 update voor Apple TV 4 en 4K uit

Apple heeft vanavond een kleine update uitgebracht voor de Apple TV. Het gaat om tvOS 12.0.1, bedoeld voor de Apple TV 4 en 4K.

tvOS 12.0.1

tvOS 12.0.1 komt een week nadat Apple de grotere tvOS 12-update uitbracht. Je kunt tvOS 12.0.1 op de gebruikelijke manier installeren via de Instellingen-app van de Apple TV. Heb je automatische updates ingeschakeld, dan hoef je niets te doen. Het is nog onduidelijk of er nieuwe functies in tvOS 12.0.1 zitten, maar gezien het versienummer zal het vooral draaien om bugfixes. Apple geeft zelf weinig informatie over dit soort kleinere updates en houdt het vaak op performance- en stabiliteitsverbeteringen.


tvOS 12 was een wat grotere update en bevatte toch wel weer wat aardige vernieuwingen, al merk je wel dat de focus bij Apple op de andere platformen ligt.

Apple TV: tvOS 12.0.1 update

De grootste verbetering was nog wel de ondersteuning voor betere audio dankzij Dolby Atmos-ondersteuning. Voor Amerikanen werd zero sign-on toegevoegd, terwijl gebruikers wereldwijd kunnen profiteren van de ondersteuning van afstandsbedieningen van derden. Ook kun je nu rondkijken in de screensavers en je iPhone terugvinden dankzij je Apple TV. In onderstaand artikel lees je alles over de nieuwe tvOS 12 functies, zoals mooie nieuwe screensavers die vanuit het International Space Station zijn gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2018, 19:16
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvOS 12, tvOS-stable
Device Apple TV

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.