Apple TV met tvOS

tvOS 11.2 voor de nieuwste Apple TV’s nu voor iedereen beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft zojuist de nieuwste versie van tvOS voor de Apple TV uitgebracht. Iedereen met de vierde generatie of de Apple TV 4K, kan tvOS 11.2 nu downloaden. Voor mensen met het laatstgenoemde model is er een extra beeldinstelling bij gekomen.

Apple TV met tvOS
Mensen met een Apple TV aan hun tv kunnen deze nu bijwerken naar de nieuwste versie van tvOS. Apple heeft voor de vierde generatie Apple TV én de Apple TV 4K tvOS 11.2 vrijgegeven. Voor Apple TV 4K-eigenaren is er een handige extra functie bij gekomen. Lees hier alles over tvOS 11.2.

tvOS 11.2 beschikbaar

De afgelopen weken is Apple aan de slag gegaan met tvOS 11.2, de nieuwste versie voor de Apple TV. In deze versie zitten een aantal verbeteringen en bugfixes, dus hij is voor iedereen de moeite waard om te installeren. Deze versie is te downloaden voor iedereen met de juiste Apple TV. Het gaat dus om de volgende modellen:

  • Apple TV (4e generatie)
  • Apple TV 4K

Om de nieuwe versie te downloaden, ga je op je Apple TV naar Instellingen > Systeem > Software-updates. De Apple TV controleert vervolgens of er updates beschikbaar zijn, waarna de nieuwste versie gedownload en geïnstalleerd wordt. Tijdens het updaten zal de Apple TV een aantal keren opnieuw opstarten. Wacht dus geduldig af totdat de update voltooid is. Meer over het updaten van je Apple TV lees je hieronder.

Nieuw in tvOS 11.2

In tvOS 11.2 heeft Apple twee nieuwe opties toegevoegd voor eigenaren van de Apple TV 4K. Voor zowel HDR als de framerate kun je de Apple TV 4K zo instellen dat hij de instellingen matcht met de getoonde inhoud. Op deze manier wordt dus automatisch de juiste instelling gekozen in plaats van de hoogst mogelijke instelling, zoals voorheen het geval was. Je vindt de nieuwe optie alleen op de Apple TV 4K bij Instellingen > Video & audio > Match inhoud. Je kunt de optie voor zowel HDR als framerate los van elkaar laten matchen met de getoonde beelden.

Verder heeft Apple in tvOS 11.2 vooral bugfixes doorgevoerd. Bij sommige gebruikers keerde de Apple TV terug naar de verkeerde plek in het homemenu, nadat er een app was geopend die zich in een map bevindt. Het is nog onduidelijk of dit in deze versie opgelost is. Aangezien tvOS 11.2 ook voor de vierde generatie Apple TV beschikbaar is, zal Apple ook op dat model enkele bugs verholpen hebben.

tvOS 11.2 brengt nog niet de eerder beloofde AirPlay 2. AirPlay 2 (en ook iMessage in iCloud) volgen daardoor waarschijnlijk pas in iOS 11.3 en tvOS 11.3, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2017, 19:15
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvos 11
Devices Apple TV, Apple TV 4, Apple TV 4K
Software tvOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.