Siri op de Apple TV is nu ook in het Nederlands.

Siri en Dicteren nu ook in het Nederlands op Apple TV [video’s + screenshots]

Siri op de Apple TV werkt met tvOS 10 ook in het Nederlands. Hierdoor kun je met de vierde generatie Apple TV makkelijker naar content zoeken of muziek starten.

Siri op de Apple TV is nu ook in het Nederlands.
Het is eindelijk zover: Siri op de vierde generatie Apple TV werkt straks met tvOS 10 ook in het Nederlands. Dit blijkt uit de eerste ontwikkelaarsbeta van tvOS 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV.

Siri in het Nederlands op de Apple TV

Met de Nederlandse Siri op de Apple TV is het een stuk eenvoudiger om naar content op de Apple TV te zoeken. Zo vraag je bijvoorbeeld om een specifieke film met een bepaalde acteur. En met ingang van tvOS 10 kan Siri ook zoeken naar YouTube-video’s, waardoor je Siri alleen maar hoeft te vragen om je favoriete YouTube-video te openen. In onderstaande video’s zie je meerdere demonstraties van de Nederlandse versie van Siri op de Apple TV, onder andere voor films, apps en muziek.

Resultaten van Siri op de Apple TV voor het zoeken naar films.

Weer en aandelen
De Nederlandse Siri op de Apple TV kan je bijvoorbeeld helpen bij het opvragen van het weer. Door te vragen naar het weerbericht, geeft Siri een mooi en handig overzicht van de komende dagen. Door omhoog te vegen krijg je een schermvullende weergave met een animatie die past bij het huidige weer. Voor de aandelen geldt hetzelfde: vraag van een specifiek bedrijf de koersinformatie op en veeg op de Siri Remote naar boven voor uitgebreide grafieken.

De video’s zijn zonder geluid. Siri praat niet terug op de Apple TV.

Films
Voor het zoeken van specifieke films komt Siri het meest van pas. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar films in een specifiek genre, maar ook van je favoriete acteur. Je kunt beide zoektermen zelfs combineren en er een bepaalde periode aan toevoegen, zoals de jaren 80. Op basis van jouw zoekopdracht krijg je de juiste resultaten te zien.

De video’s zijn zonder geluid. Siri praat niet terug op de Apple TV.

Apps
Siri op de Apple TV kun je ook gebruiken voor apps. Je kunt zowel naar apps zoeken in de App Store (bijvoorbeeld op een bepaald genre) als de apps openen die je geïnstalleerd hebt. Nieuw in tvOS 10 is bijvoorbeeld de integratie met YouTube, waardoor je via Siri direct een zoekopdracht kan uitspreken, waarna de YouTube-app geopend wordt met jouw zoekopdracht.

De video’s zijn zonder geluid. Siri praat niet terug op de Apple TV.

Muziek
Tot slot werkt Siri ook samen met de Muziek-app. Geef Siri bijvoorbeeld de opdracht om een nummer van een bepaalde artiest af te spelen en er wordt direct een willekeurig liedje afgespeeld. Bevalt deze niet, dan geef je Siri de opdracht om het volgende nummer af te spelen.

De video’s zijn zonder geluid. Siri praat niet terug op de Apple TV.

Naast Siri werkt ook de Dicteren-functie in het Nederlands, waardoor je zoektermen met je stem in kunt voeren. Dit maakt het zoeken naar bijvoorbeeld apps een stuk eenvoudiger. Deze functie wordt in onderstaande Vine uitgelicht.

Over alle andere nieuwe functies in tvOS 10 lees je meer in ons aparte tvOS-artikel.

Met dank aan @basvanderploeg!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2016, 22:39
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple tv, tvos, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.