Flitsmeister in CarPlay dashboard.

Flitsmeister CarPlay beta gaat van start

Flitsmeister begint met de beta van de CarPlay-app. Testers die de app alvast willen proberen, kunnen zich nu aanmelden. Je moet echter wel snel zijn, want het aantal plekken is beperkt.

Afgelopen juni had iCulture de primeur dat Flitsmeister werkt aan een CarPlay-versie. Externe ontwikkelaars kunnen sinds iOS 12 ook CarPlay-versies uitbrengen voor hun navigatie-apps en Flitsmeister liet ons destijds weten dat ze daar grootse plannen voor hadden. Het is nu bijna zover, want gebruikers met CarPlay kunnen zich opgeven voor de beta van de CarPlay-versie.

Flitsmeister start beta van CarPlay-app

Onlangs deelden we nog de eerste screenshot van de CarPlay-versie van Flitsmeister. Daaruit bleek al dat de app in ieder geval de huidige en maximaal toegestane snelheid toont. Wil je de beta alvast gaan testen, dan kan je je via deze link opgeven. Zorg ervoor dat je Testflight geïnstalleerd hebt, want deze heb je nodig om de beta te kunnen gebruiken. Er zijn tot nu toe 500 plekken beschikbaar, dus je moet snel zijn als je hier gebruik van wil maken.

Heb je je ingeschreven, dan kun je de CarPlay-versie In de loop van deze of volgende week proberen. Flitsmeister waarschuwt wel dat het nog om een beta gaat en dat er dus nog foutjes kunnen zijn. Zo loopt nu nog de kaart vast zodra het scherm van je iPhone bij het gebruik van CarPlay op inactief (zwart) gaat. Zorg er dus voor dat het scherm van je iPhone altijd aan blijft, ook al gebruik je deze tijdens het autorijden niet. Bij uitzoomen kunnen pins verkeerd op de kaart worden getoond. Aan deze bugs wordt uiteraard actief gewerkt. In een latere betaversie worden ook de opties Melden (voor filters, files, etc.) en spraakbediening toegevoegd.

Flitsmeister CarPlay screenshot.

Heb je net misgegrepen? Geen nood, want er zijn nog allerlei andere CarPlay navigatie-apps beschikbaar. Zo zijn zowel Google Maps als Waze al via CarPlay te gebruiken. Vooral Waze lijkt in veel opzichten op Flitsmeister, met onder andere flitsmeldingen en maximumsnelheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2018, 16:36
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.