ThunderMag

ThunderMag geeft je MacBook een MagSafe-aansluiting terug

Ondanks alle technische verbeteringen zijn er ook functies die we op de hedendaagse MacBooks moeten missen. De MagSafe is een goed voorbeeld daarvan. Via Kickstarter proberen de makers geld op te halen.

ThunderMag geeft je MagSafe terug

Apple voerde op de nieuwste MacBooks een USB-C-aansluiting in, maar dat betekende ook dat de handige MagSafe-aansluiting moest sneuvelen. De magnetische poort zorgde ervoor dat je MacBook niet werd weggeslingerd als er iemand over de kabel struikelde. Eerder waren er met de Griffin BreakSafe al pogingen gedaan om de aansluiting terug te brengen, maar dat werkte alleen voor opladen. De nieuwe aangekondigde ThunderMag gaat een stapje verder. Die is namelijk ook magnetisch, maar zorgt behalve voor opladen ook voor ondersteuning van Thunderbolt 3.


Via Kickstarter halen de makers geld op. Als je $39 inlegt heb je kans dat je in april geleverd krijgt. Uiteindelijk willen de makers $79 gaan vragen. Het accessoire is bedacht door Innerexile en volgens hen is het de eerste MagSafe-adapter die zowel Thunderbolt 3 als 100 Watt opladen ondersteunt. Je kunt data met een maximale snelheid van 40 Gbps oversturen. Het is ook geschikt voor 4K en 5K video.

ThunderMag

De sterke magneet zorgt ervoor dat de aansluiting goed vast zit. De adapter is ook beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting. Het bestaat uit twee delen: de ene steek je in de USB-C-poort van de Mac en de andere bevestig je met een magneet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.