Spotify 50 miljoen betalende gebruikers

Spotify heeft 50 miljoen betalende klanten, Apple Music heeft 20 miljoen

Spotify heeft nu 50 miljoen gebruikers, terwijl Apple rond 22 miljoen zit. Beide muziekdiensten zijn aan elkaar gewaagd.

Spotify heeft de mijlpaal van 50 miljoen betalende klanten gehaald. Vorig jaar september hadden ze nog 40 miljoen, wat aangeeft dat de muziekdienst nog steeds flink groeit. Apple Music had afgelopen december 20 miljoen betalende gebruikers, maar begon dan ook een aantal jaren later.

Spotify 50 miljoen betalende gebruikers

50 miljoen gebruikers van Spotify

Als je uitgaat van de groei die Apple Music de afgelopen maanden heeft doorgemaakt, dan zullen ze nu rond de 22 miljoen gebruikers zitten. Apple-topman Eddy Cue gaf halverwege februari aan dat de dienst “ruim voorbij de 20 miljoen zit”. In september 2016 waren het 17 miljoen en in juni 2016 stond de teller op 15 miljoen.

Ondertussen is Spotify nog steeds de grootste concurrent van Apple Music. Zij benadrukken wat minder hun nauwe banden met artiesten en exclusieve content, maar hebben wel een ander plan om meer gebruikers te trekken: lossless muziek in een hogere kwaliteit. De afgelopen dagen kregen meerdere gebruikers het voorstel om voor $5 tot $10 per maand extra te upgraden naar een lidmaatschap met lossless muziek in cd-kwaliteit via de aanvullende dienst Spotify Hi-Fi. Het gaat om een test, waarbij Spotify kijkt hoeveel animo er is en welke prijs het meest interessant is voor gebruikers én voor de boekhouders van Spotify.

Apple Music probeert zich vooral te onderscheiden met exclusieve deals en eigen content, dat nog volop in ontwikkeling is. Het gaat daarbij om tv-series zoals Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Bij laatstgenoemde show gaan bekende artiesten beoordelen hoeveel kans van slagen de deelnemende apps hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 8:41
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.