Apple Music: ruim voorbij 20 miljoen gebruikers, meer beelden Carpool Karaoke

Eddy Cue heeft zich in een interview uitgesproken over het aantal gebruikers van Apple Music. Dit aantal zit nu ruim voorbij de 20 miljoen. Ook geeft hij zijn mening over exclusieve rechten en werden meer beelden van Carpool Karaoke getoond.

Apple Music TV & Movies zoals Carpool Karaoke.
Tijdens een presentatie van Recode heeft Eddy Cue meer losgelaten over de strategie en toekomst van Apple Music. In dit interview geeft hij aan dat Apple Music inmiddels ruim voorbij de 20 miljoen gebruikers is. Ook laat hij zich uit over exclusieve rechten voor het verkrijgen van muziek van bepaalde artiesten. Volgens Eddy Cue is dit geen goede strategie voor de lange termijn. Tot slot is er nog een nieuwe trailer van Carpool Karaoke getoond en is te zien waar je deze videocontent straks kunt vinden.

Apple Music ruim voorbij 20 miljoen gebruikers

Afgelopen december maakte Apple al bekend dat Apple Music de grens van 20 miljoen gebruikers gepasseerd heeft. Deze grens is nu ruim overschreden, maar Eddy Cue kon geen specifieke cijfers noemen. In september 2016 had Apple Music de grens van 19 miljoen gebruikers bereikt. Cue ziet echter nog veel ruimte voor verbetering, want er zijn nu in totaal zo’n 100 miljoen mensen geabonneerd op een muziekdienst. Er zijn echter nog veel meer mensen die op een andere manier naar muziek luisteren.

Bekijk ook

Apple Music groeit naar 20 miljoen betalende klanten dankzij focus op hip-hop

Apple Music heeft de mijlpaal van 20 miljoen betalende klanten bereikt. De groei zou vooral te danken zijn aan een focus op hip-hop.

Maar hoe wil Apple ervoor zorgen dat meer mensen een abonnement op Apple Music nemen? Exclusieve rechten zijn hiervoor volgens Eddy Cue geen definitieve oplossing. Hij ziet exclusieve rechten meer als een promotionele strategie en niet zozeer een lange termijn strategie van artiesten. Voor de muziekindustrie zijn exclusieve rechten volgens Cue geen goede zet. Apple werkt daardoor liever samen met artiesten, door van begin tot het eind iets moois neer te zetten. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met Chance the Rapper en Drake.

Video-onderdeel in Apple Music

Apple lijkt Apple Music de laatste tijd meer te willen promoten met eigen content. Twee voorbeelden hiervan verschijnen binnenkort, namelijk Carpool Karaoke: The Series en Planet of the Apps. Eerstgenoemde is een lange versie van het onderdeel uit de The Late Late Show van James Cordon, terwijl Planet of the Apps meer een soort The Voice voor appontwikkelaars is. Hierin is dan ook de ontwikkeling van apps op de voet te volgen. Eerder deze week liet Apple al een eerste trailer zien van Carpool Karaoke, maar afgelopen nacht verscheen er nog een trailer van deze nieuwe serie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Uit bovenstaande trailer is ook te zien waar je de video-content zoals Carpool Karaoke gaat vinden. In het tabblad Ontdekken vind je in de Muziek-app straks het onderdeel TV & Movies. In dit speciale gedeelte vind je straks alle videocontent die voor Apple Music geproduceerd wordt. Zodra de eerste show beschikbaar komt, zal dit te zien zijn via de iPhone, iPad, Apple TV en via iTunes.

Bekijk ook

Planet of the Apps vanaf deze lente te zien, eerste trailer nu beschikbaar

Apple start binnenkort met de tv-serie Planet of the Apps. In de eerste beelden is te zien hoe ontwikkelaars hun apps pitchen en ermee aan de slag gaan. Binnenkort te zien via Apple Music en een speciale Planet of the Apps app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 februari 2017 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.