Spotify Hi-Fi: Spotify wil muziek in hoge kwaliteit aanbieden

Spotify Hi-Fi biedt losless audio in cd-kwaliteit. Spotify is dit aan het testen als aanvulling op het normale streamingbundel voor muzieknummers.

Spotify is van plan om muziek ook in hogere kwaliteit aan te bieden. Enkele gebruikers hebben het aanbod gekregen om een lossless audio-versie van Spotify te gebruiken, voor een toeslag van $5 tot $10 per maand.


Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Spotify Hi-Fi: lossless muziek in hogere kwaliteit

De plannen lekten uit omdat Spotify bezig is met het uitvoeren van een A/B-test. Daarbij krijgen gebruikers verschillende opties te zien, zodat het optimale prijspunt kan worden bepaald. Sommige gebruikers kregen de mogelijkheid om voor $5 extra per maand te upgraden naar Spotify Hi-Fi, met alle functies van het premium-abonnement, toegang tot lossless audio in cd-kwaliteit en kortingen op vinyl. Anderen kregen het aanbod om $7,50 of $10 extra te betalen per maand.

Spotify Hi-Fi

Spotify Hi-Fi wil dus lossless cd-kwaliteit audio aanbieden, vergelijkbaar met wat Tidal aanbiedt onder de naam Hi-Fi. Het zou gaan om een kleine groep gebruikers, waarbij het nieuwe aanbod wordt getest. Daarbij lukte het nog niet om het abonnement af te sluiten: mensen die op het aanbod wilden ingaan, kregen te zien dat Spotify Hi-Fi nog niet beschikbaar is in hun regio.

Dat Spotify ook lossless audio wil gaan aanbieden was te verwachten. Er zijn steeds meer apparaten die lossless audio kunnen afspelen via een digitale aansluiting. Bij iPhones is dat de Lightning-aansluiting (voor zolang het nog duurt) en bij Android-toestellen is het steeds vaker een USB-C-aansluiting. Voor Spotify kan het bovendien extra inkomsten opleveren. Spotify’s reactie? “We testen altijd nieuwe producten en aanbiedingen, maar hebben op dit moment geen nieuws bekend te maken.”

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 maart 2017 om 18:07
Onderwerp
Categorie
Diensten

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.