Truth to Power film

Tim Cook introduceert nieuwe film van Al Gore over schone energie

Al Gore's nieuwste film 'An Inconvenient Sequel: Truth to Power' ging in premiere in Silicon Valley en Tim Cook praatte de filmvertoning aan elkaar.

Apple-bestuurslid Al Gore heeft een vervolg gemaakt op zijn milieufilm ‘An Inconvenient Truth’ uit 2006. De film ging vannacht in premiere in Silicon Valley en werd daar gepresenteerd aan het publiek door niemand minder dan Tim Cook, zelf ook voorstander van groene initiatieven.

Truth to Power film

Truth to Power

De nieuwe film van Al Gore heet ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ en gaat over klimaatverandering. Cook vertelde welke initiatieven er momenteel gaande zijn om klimaatverandering tegen te gaan en te zorgen voor een schoner milieu. “Er zijn overal om ons heen tekenen van de klimaatcrisis, maar er zijn ook redenen voor optimisme”, aldus Cook. “Er is hernieuwbare energie ontwikkeld en dat wordt al op brede schaal gebruikt. Bijna elk land wereldwijd heeft beloofd om er iets aan te doen”. Ook vertelde Cook dat er veel markten zijn waar je wordt beloond als je hernieuwbare energie gebruikt. Toch kan er volgens Cook nog genoeg gedaan worden en is dit het juiste moment voor de film.

Na de vertoning verschenen Al Gore, Jeff Skoll en Apple’s Lisa Jackson op het podium om vragen te beantwoorden. ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’ gaat over de periode tussen 2006 en 2016, dus vanaf het moment dat de eerste film verscheen. We zien hoe Gore zich sterk maakt voor allerlei initiatieven rond schone energie. Daarbij krijgen bedrijven zoals SolarCity extra aandacht.

Apple is zelf ook enorm voorstander van schone en hernieuwbare energie. In de VS, China en 21 andere landen is de energie die ze gebruiken 100 procent hernieuwbaar. Uiteindelijk moeten alle activiteiten die Apple uitvoert met schone of hernieuwbare energie worden uitgevoerd.

Ben je benieuwd, dan kun je vanaf 28 juli in de bioscoop gaan kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 8:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen energie, film, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.