Planet of the Apps logo.

Planet of the Apps vanaf deze lente te zien, eerste trailer nu beschikbaar

Apple start binnenkort met de tv-serie Planet of the Apps. In de eerste beelden is te zien hoe ontwikkelaars hun apps pitchen en ermee aan de slag gaan. Binnenkort te zien via Apple Music en een speciale Planet of the Apps app.

Planet of the Apps logo.
Deze lente start Apple met de nieuwe reality-serie Planet of the Apps. Het is één van de eerste eigen tv-series die Apple voor onder andere Apple Music heeft ontwikkeld en focust zich op de ontwikkeling van nieuwe apps, bedacht door allerlei ontwikkelaars. In de eerste trailer is te zien hoe het format in de praktijk uitpakt.

Planet of the Apps: combinatie tussen Dragon’s Den en The Voice

In Planet of the Apps proberen ontwikkelaars hun appidee te pitchen aan vier beroemdheden die verstand hebben van apps en hoe je dit moet verkopen. De vier beroemdheden die meedoen aan Planet of the Apps zijn zanger en ondernemer Will.i.am, model en actrice Jessica Elba, actrice Gwyneth Paltrow en internet-ondernemer Gary Vaynerchuk. Ontwikkelaars krijgen in de show zestig seconden de tijd om hun idee te pitchen. Blijkt er iemand interesse te hebben, dan krijgt de ontwikkelaar meer tijd om zijn idee verder te onderbouwen. Uiteindelijk hapt één of meer van de ondernemers toe, waarna de ontwikkelaar zoals bij The Voice zelf mag kiezen met wie hij of zij in zee gaat.

Uiteindelijk helpt de beroemdheid de ontwikkelaar om de app verder te ontwikkelen en het idee uit te werken. Ze brengen de ontwikkelaars daarbij in contact met andere bedrijven, zoals Yelp, Musical.ly en Uber. Uiteindelijk moeten de beroemdheden het verdere plan samen met de ontwikkelaars ook weer voordragen aan de mensen van Lightspeed Venture Partners, waarna ze kans maken op een financiering van $10 miljoen. De winnaar krijgt een prominente plaats in de App Store.

Het idee van Planet of the Apps is bedacht door Ben Silverman en Will.i.am, vertellen ze bij Recode. Laatstgenoemde was ook jurylid bij The Voice UK, dus het is geen toeval dat de nieuwe tv-serie hier veel van weg heeft. Het idee werd vervolgens aangeboden bij verschillende partijen, maar uiteindelijk kwamen ze in contact met Apple doordat Will.i.am een afspraak had met Eddy Cue en Jimmy Iovine.

Planet of the Apps op de Apple TV, iPhone en iPad.

Planet of the Apps gaat deze lente van start, maar een precieze datum is nog niet bekend. Planet of the Apps is een wekelijkse serie zonder reclames die te bekijken zal zijn via Apple Music, maar ook via een speciale Planet of the Apps-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2017, 10:08
Categorie Apple
Onderwerpen apple music, apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.