Half a Calc is een rekenmachine en internetbrowser in één

Vind je het ook vervelend als je telkens moet wisselen tussen je Rekenmachine-app en bijvoorbeeld Safari of de Foto's-app als je een berekening moet maken? Half a Calc lost dat op, want de app is een calculator en browser in één.

Half a Calc op de iPhone.
Is het je wel eens gebeurd dat je een berekening wilde maken terwijl je op internet iets aan te het lezen was of dat je vanuit een foto snel even wat wilde uitrekenen? Dan kan het wisselen tussen bijvoorbeeld Safari en de Rekenmachine-app best onhandig zijn. Half a Calc (link) is een nieuwe app die dat oplost. Het onderste deel van de app bestaat namelijk uit een rekenmachine, terwijl je in het bovenste deel een internetbrowser vindt of een foto plaatst.

Half a Calc: halve rekenmachine met browser

De Rekenmachine-app op de iPhone kan helaas niet gebruikt worden in combinatie met een andere app. Als je dus een som in moet voeren vanaf een website of een foto, moet je constant tussen meerdere apps wisselen. Half a Calc lost dit op. Je kunt deze app namelijk gebruiken als webbrowser, terwijl het onderste deel van je scherm een rekenmachine is. Via de browser kun je simpelweg naar elke willekeurige website surfen en tegelijkertijd een snelle berekening uitvoeren. Qua vormgeving lijkt de rekenmachine veel op de standaard calculator in iOS 10. Je kunt gewoon optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en percentages uitrekenen.

Half a Calc is een browser en rekenmachine.

Behalve een webbrowser, kun je het bovenste deel van de app ook gebruiken als weergave voor een foto. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas als je van iemand een rekening toegezonden krijgt. Dit werkt dus ook prima door een screenshot van een andere willekeurige app te maken, zodat je de rekenmachine hier gewoon naast kan leggen. De app heeft daarnaast een handige knop om direct een link of afbeelding vanaf je klembord te openen. Je kunt daardoor ook eenvoudig een pagina uit de standaard Safari-app openen, door deze link te kopiëren vanuit het deelmenu.

Je kunt in de app ook instellen dat hij standaard geopend wordt met de laatst toegevoegde foto, maar standaard wordt de ingebouwde browser geopend. Half a Calc is gratis te downloaden vanuit de App Store en is alleen beschikbaar op de iPhone.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2017, 10:51
Categorie Apps
Onderwerpen browser, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.