Sonos Move speaker

Nu te bestellen: Sonos Move en Sonos One SL

Sonos brengt voor het eerst een draagbare speaker, de Sonos Move. Met Move zet Sonos stappen buiten de deur, zonder dat je er qua geluidskwaliteit, design en gemak op achteruit gaat. Ook komen de Sonos One SL en Sonos Port er binnenkort aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 12 september: de nieuwe producten liggen nu in de Nederlandse winkels. Hier kun je terecht voor de One SL:

Hier kun je terecht voor de Move:Sonos brengt dit najaar deze drie nieuwe producten uit:

Sonos Move: eerste draagbare speaker van Sonos

Met de Sonos Move heb je een smart speaker voor gebruik thuis of buitenshuis. De Move kan in je huis via Wi-Fi op een bestaand Sonos-systeem worden aangesloten, maar is onderweg ook te gebruiken als Bluetooth-speaker. Je kunt dit model vanaf vandaag reserveren. De eerste leveringen vinden wereldwijd plaats op 24 september. De Sonos Move kost 399 euro.

De Sonos Move werkt met AirPlay 2, Alexa en Google Assistent. Net als bij de andere audioproducten van Sonos kun je meer dan honderd streamingdiensten gebruiken. De Sonos Move biedt volgens de fabrikant een diepe bas en een breed geluidsveld. Het afstemmen van de audio op de ruimte met Trueplay-tuning gebeurt automatisch. Verplaats je de speaker naar een andere locatie, dan wordt de audio daarop aangepast.

Sonos Move is het eerste product van Sonos met Bluetooth-audiostreaming. Je kunt dus audio rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet naar de Move streamen. De Sonos Move is uiteraard niet bedoeld om dagenlang in de regen te laten staan, maar de behuizing is wel duurzamer dan een gangbare Sonos-speaker. het is extra bestand tegen vallen, stoten, regen en vocht, stof en vuil, uv-stralen en extreme temperaturen. Met de IP56-rating kan deze speaker ook een regenbuitje overleven, zolang het maar niet te heftig is.

Sonos Move speaker

De Sonos Move is leverbaar in de kleur shadow black en heeft een slank, ovaal design. De hoeken zijn iets meer afgerond dan bij de Sonos One. Met een volle batterij kun je tien uur van muziek genieten. Thuis plaats je de Move op het meegeleverde oplaadstation. Hij is daardoor altijd klaar om mee te nemen. Als je de speaker niet gebruikt gaat ‘ie in slaapstand en houdt dat dan vijf dagen vol. Je kunt de slaapstand ook met een knop in- en uitschakelen.

Voor de roadtrippers is het goed om te weten dat je deze speaker ook op 12 Volt (3 Ampere) kunt opladen, bijvoorbeeld in de auto. Erg licht en compact is deze speaker echter niet: hij weegt maar liefst 3 kilo (!) en is daarmee zwaarder dan je MacBook. Qua afmetingen in je rugzak of koffer moet je rekening houden met 240 x 160 x 126 mm.

De Sonos Move bevat twee D-klasse digitale versterkers, één naar beneden gerichte tweeter, één midwoofer en vier far-field microfoons. Een ledlampje zorgt ervoor dat je altijd weet wanneer de microfoon actief is. Opladen doe je via USB-C en voor de draadloze connectiviteit zijn Bluetooth 4.2 met AVRCP en Wi-Fi 802.11 b/g/n op 2GHz en 5GHz beschikbaar.

Sonos Move
Prijs: 399 euro
Reserveren: vanaf 5 september
Verkrijgbaar: vanaf 24 september, via winkels zoals Bol.com


Sonos One SL: vervangt de Play:1

Zoek je een goedkoper alternatief voor de Sonos One, dan kun je vanaf dit najaar ook de Sonos One SL in huis halen. Deze speaker is de opvolger van de Sonos Play:1, die ook niet beschikte over microfoons maar verder vrijwel dezelfde afmetingen en specs had als de gewone One. De One SL is geschikt voor mensen die geen slimme speaker willen hebben, bijvoorbeeld omdat ze bezorgd zijn over hun privacy.

Sonos One SL zwart

Het geluid van de Sonos One SL is ruimtevullend. Je bedient ‘m via AirPlay 2, apps van diverse muziekdiensten of de Sonos-app. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit, voorzien van een mat rooster in dezelfde kleur. Met afmetingen van 161,45 x 119,7 x 119,7 past deze speaker makkelijk op allerlei plekken. Hij weegt 1,85 kilo en heeft touchbediening.

Sonos One SL in de kast

De One SL heeft net als de Move twee D-klasse versterkers, één tweeter en één midwoofer. TruePlay is echter niet automatisch, maar je zult het via de app moeten doen. Dit is een eenmalige handeling nadat je de speaker hebt verplaatst. Er is nog een ander verschil: de One SL beschikt over een 10/100 Mbps Ethernetpoort om op de router aan te sluiten. Hij ondersteunt meer dan honderd streamingdiensten en is als streaming-paar te gebruiken in combinatie met een andere One of One SL, bijvoorbeeld as achterspeakers voor je home cinema.

Sonos One SL
Prijs: 199 euro
Reserveren: vanaf 5 september
Verkrijgbaar: vanaf 12 september, via winkels zoals Coolblue


Sonos Port: vervangt de Sonos Connect

De Sonos Port is een nieuw streaming-element, waarmee je je bestaande receiver of stereo-installatie geschikt maakt voor het Sonos-systeem. Je sluit de Sonos Port aan op je stereo en kunt alles vervolgens bedienen met de Sonos-app of AirPlay 2. Zo kun je het systeem ook uitbreiden naar meerdere kamers. Sonos Port is de opvolger van de eerder verkrijgbare Sonos Connect.

Sonos Port

De Sonos Port is de lichtste van het aankondigde drietal: hij weegt 0,472 kilo. De afmetingen zijn 41 x 138 x 138 mm dus het is een vrij plat kastje. De Port is alleen verkrijgbaar in matzwart, zodat je hem onopvallend in de kast kunt zetten. Hij beschikt over een vernieuwde converter die digitaal naar analoog omzet, en een 12V-trigger die automatisch een versterker inschakelt als de Sonos-app daartoe opdracht geeft.

Sonos Port

Je kunt de Sonos Port ook laten samenwerken met je smart home, dankzij ondersteuning van Google Assistent en Amazon Alexa (dat laatste wordt nog niet officieel ondersteund in Nederland). Ook zit er AirPlay 2 op voor het streamen van muziek, podcasts, audioboeken en meer. De lijningang is bedoeld voor platen, cd’s en audiobestanden.

Sonos Port

Sonos Port
Prijs: 449 euro
Reserveren: vanaf 5 september
Verkrijgbaar: 12 september

Lees meer over Sonos in onze onderstaande tips en reviews:

https://icultu.re/MTiRFHK

IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.
Bekijk ook

IFA 2019: de belangrijkste aankondigingen van Europa's grootste techbeurs

IFA 2019 is begonnen in Berlijn! iCulture is erbij en brengt je een round-up van alle belangrijke aankondigingen voor Apple-fans en daarnaast kijken we voor je rond op de beursvloer!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 september: De speakers zijn nu te bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.