Sonos-beursgang

Sonos belooft Google Assistent nog in 2018

De CEO van Sonos belooft dat ondersteuning van Google Assistent op de speakers nog voor de feestdagen beschikbaar is. CEO Patrick Spence gaf aan dat het belangrijk is voor het bedrijf om de functie voor het einde van het jaar klaar te hebben.

Sonos met Google Assistent in 2018

“We werken zo hard als we kunnen en Google ook om het voor die datum klaar te hebben”, antwoordde Spence bij navraag over de deadline van 31 december. Hij sprak eerder al over “later dit jaar”. Sonos ging vandaag naar de beurs en dat bleek een schot in de roos: de koers ging in korte tijd van $16 naar $21. “Ik denk niet dat de timing beter had kunnen zijn”, reageerde Spence tevreden. “Het is de volgende fase voor ons om volwassen te worden als bedrijf”.

Sonos naar de beurs

Nu Sonos beursgenoteerd is heeft het bedrijf meer geld om te concurreren met de slimme speakers van bijvoorbeeld Apple, Amazon en Google. Het bijzondere daarbij is dat die concurrenten ook meteen partners zijn. Een Sonos zonder Alexa zou voor consumenten meteen minder interessant worden. Maar Spence verwacht niet dat Amazon of andere bedrijven zich gaan terugtrekken, want beide bedrijven profiteren van de relatie.

Sonos-beursgang

Spence reageerde ook op de zorg van huidige Sonos-gebruikers dat de oudere speakers geen update meer krijgen. De aandacht is nu sterk gericht op de nieuwste modellen en op het uitbreiden van de nieuwe functies. Bij het naar de beurs gaan gaf Sonos in de documentatie aan dat het niet meer praktisch en kosteneffectief is om functies ook op oudere speakers beschikbaar te stellen. Dit geldt bijvoorbeeld voor AirPlay. Toch worden die oudere apparaten nog steeds graag gebruikt. Volgens Sonos is 93 procent van de verkochte speakers nog steeds gebruikt om muziek te luisteren.

Voor verdere uitbreiding kijkt Sonos vooral naar Aziatische landen. Nu is het bedrijf met name actief in de VS, Canada en delen van Europa. De speakers worden al in China gemaakt en Sonos is van plan om met Tencent, Baidu of een andere lokale partij samen te werken om ook daar een spraakassistent te kunnen aanbieden.

Op de vraag wat Sonos nu eigenlijk anders maakt dan Apple, had de CEO een duidelijk antwoord: “Ik zie niet dat ze een aantal producten gaan bouwen die voldoen aan wat iedereen wil. De HomePod is goed, maar je hebt ook een iPod en Apple Music nodig. Volgens mij is dat een andere strategische agenda, namelijk om meer iPhones te verkopen.”

En voor het geval je je afvraagt of de Sonos CEO echt heeft gezegd dat je voor de HomePod een iPod nodig heeft: ja, dat zei ‘ie echt.

Mocht je willen profiteren van de beursgang: het aandelensymbool is SONO. Ander beursnieuws van vandaag: Apple’s beurskoers steeg zo sterk dat een beurswaarde van 1 biljoen dollar werd aangetikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2018, 22:44
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.