Apple $1 biljoen volgens Siri.

Apple is als eerste bedrijf ter wereld nu $1 biljoen waard

Dat is 1.000 miljard dollar!
De vlag kan uit bij Apple, want de grens van 1 biljoen dollar marktwaarde is officieel doorbroken. Daarmee is Apple het eerste bedrijf ter wereld dat meer dan 1 biljoen dollar waard is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 3 augustus: Tim Cook heeft het personeel bedankt voor de 1 biljoen dollar beurswaarde en noemt het een ‘mijlpaal, maar geen focus’.

De afgelopen dagen zat het er al aan te komen, maar zojuist is Apple het eerste bedrijf ter wereld geworden die meer dan $1 biljoen waard is volgens Apple’s eigen Aandelen-app. Dat lees je goed: een 1 met twaalf nullen ($1.000.000.000.000). De afgelopen dagen is het aandeel van Apple al gestegen, na de aankondiging van de kwartaalcijfers.

Apple $1 biljoen waard

Om tot de totale waarde van $1 biljoen te komen, moet een aandeel-Apple $207,05 waard zijn. Sommige media berichtten al rond 16:00 dat de grens van $1 biljoen bereikt was, maar dat bleek niet juist te zijn. Deze informatie was afkomstig van Yahoo, die de hoeveelheid aandelen nog niet juist verwerkt had. Wie daarom al aan Siri vroeg hoeveel Apple waard is, kreeg al vroegtijdig te horen dat de teller op meer dan $1 biljoen stond. Ook in Apple’s eigen Aandelen-app was deze mijlpaal al bereikt, maar het heeft dus ietsjes langer geduurd.

Apple 1 biljoen dollar waard.
Al rond 16:00 kwamen de eerste berichten over deze mijlpaal.

Inmiddels heeft een aandeel van Apple een waarde van $207,05 bereikt, waardoor het totaal uitkomt op meer dan $1 biljoen. Analisten hielden deze naderende stijging al een tijd lang in de gaten. Volgens de laatste Fortune 500 staan Amazon en Alphabet (het moederbedrijf van Google) op respectievelijk de tweede en derde plaats. Momenteel heeft Amazon een waarde van zo’n $870 miljard, terwijl Alphabet blijft steken op $845. Het scheelt dus nogal een aantal miljarden in vergelijking met Apple.

Let op dat op het moment van lezen het aandeel Apple alweer gedaald kan zijn. Het gaat er in dit geval om dat het aandeel de waarde van $207,05 bereikt heeft. Inmiddels kan de waarde nu dus wat lager geworden zijn.

$1 biljoen in Apple-producten
Maar hoeveel is $1 biljoen nu eigenlijk precies? Ter vergelijking: met $1 biljoen kun je zo’n 1 miljard iPhone X’s, 6,2 miljard setjes AirPods of ruim 111 miljard Lightning-naar-koptelefoon-adapters in huis halen. De Lightning-naar-headphonejack-adapter is één van Apple’s goedkoopste product. Voor diezelfde $1 biljoen kan je ook 74,4 miljoen stuks van de iMac Pro kopen, Apple’s duurste product in het assortiment.

Een leuk detail is dat het getal 1 biljoen (1.000.000.000.000) niet eens in te toetsen is in de standaard Rekenmachine-app, zonder hem te hoeven kantelen. Dat geeft wel aan om wat voor een enorm bedrag het hier gaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 03 augustus: Reactie Tim Cook toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2018 om 7:26
Onderwerp
Categorie
Apple
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.