AirPlay 2-update voor Sonos-speakers nu beschikbaar

Na lang wachten is eindelijk de beloofde Sonos-update voor AirPlay 2 beschikbaar. Hierdoor kun je makkelijker muziek en audio streamen vanaf je iPhone naar je Sonos-speaker, maar ook bedienen met Siri.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirPlay 2 voor Sonos beschikbaar

Sonos heeft een update uitgebracht voor de nieuwste speakers, waardoor AirPlay 2 nu beschikbaar is. AirPlay 2 is Apple’s nieuwste versie van AirPlay en biedt niet alleen multiroom-audio, maar laat je muziek ook bedienen via Siri. De benodigde AirPlay 2-update download je via de Sonos-app, maar geldt niet voor elke Sonos-speaker.

Om de AirPlay-update voor je Sonos-speaker te installeren, open je de Sonos-app op je iPhone en iPad. Rechtsonder bij het kopje Meer verschijnt automatisch een melding dat er een update beschikbaar is. Tik op Bijwerken om de update uit te voeren, waarna AirPlay beschikbaar is op jouw Sonos-speaker. Let er wel op dat je ook de update van de Sonos-app uit de App Store nodig hebt. De update is alleen te installeren op ondersteunende speakers. In ons eerdere artikel bespraken we al de Sonos-speakers die AirPlay 2 krijgen.

Bekijk ook

Deze Sonos-speakers krijgen AirPlay 2

Sonos heeft bekendgemaakt welke speakers de update naar AirPlay 2 zullen krijgen. En het gaat om lang niet alle modellen.

Het gaat om de Play:5 (2e generatie), de Sonos PlayBase, de Sonos One en de gloednieuwe Sonos Beam. Maar ook als je oudere speakers hebt, kun je van de update profiteren. Met een nieuwere speaker in huis kun je ook gebruikmaken van AirPlay op je oudere speakers, doordat je de muziek vanaf je iPhone kunt afspelen op al je Sonos-speakers.

Let er echter op dat de combinatie Playbar en Sonos One of Play:5 (tweede generatie) niet werkt. Als je de Sonos One en Play:5 als surrounds ingesteld hebt, kunnen deze niet fungeren als AirPlay-speaker. Het is altijd de home-cinema speaker die bepaalt of je opstelling geschikt is voor AirPlay. Als dat een Playbar is, kun je AirPlay dus niet gebruiken.

Hou er ook rekening mee dat de bediening vanaf het toegangsscherm niet beschikbaar is als je AirPlay gebruikt in combinatie met de Sonos-speakers. Dat geldt ook voor het regelen van het volume met de knoppen op je iPhone of iPad. Wil je dit nog wel blijven gebruiken, dan moet je AirPlay uitschakelen. Zie voor meer uitleg ook de website van Sonos.

Streamen vanaf elke app
Een voordeel is dat je dankzij AirPlay 2 niet meer verplicht bent om muziek te streamen via de Sonos-app. Apple Music-gebruikers kunnen dan ook gewoon de Muziek-app gebruiken, op dezelfde manier als het streamen van muziek naar andere speakers en koptelefoons. Elke app die een AirPlay-icoontje heeft, is daardoor te streamen naar je Sonos-speaker.

Sonos One HAY collectie.

De ondersteuning voor Siri is beperkt tot Apple Music, omdat dat de enige muziekdienst is waar Siri mee samenwerkt. Je plaatst hiervoor de Sonos-speaker in een kamer in de Woning-app, zodat je tegen Siri kan zeggen om Apple Music af te spelen in de woonkamer. Het toevoegen van een speaker in de Woning-app doe je door op het plusje te tikken, te kiezen voor Voeg accessoire toe > Heb je geen code of kun je niet scannen?. De app zoekt dan automatisch naar geschikte accessoires in de buurt.

Sonos kondigde de ondersteuning voor AirPlay eind vorig jaar al aan, maar heeft voornamelijk door Apple vertraging opgelopen. AirPlay 2 had eigenlijk al bij de release van iOS 11 beschikbaar moeten zijn, maar werd keer op keer uitgesteld. Sinds iOS 11.4 is AirPlay 2 voor iedereen beschikbaar, maar Sonos is één van de eerste speakerfabrikant die AirPlay 2 met een update aan haar speakers toevoegt. De komende tijd komen er nog meer AirPlay 2-speakers van bekende merken beschikbaar.

Bekijk ook

Deze AirPlay speakers en receivers zijn nu verkrijgbaar

Met deze AirPlay 2 speakers kun je multiroom audio in je huis krijgen en met sommige kun je ook HomeKit-apparaten aansturen. Welke fabrikanten hebben AirPlay-speakers in hun assortiment en welke kun je dan het beste kiezen? Dat lees je in dit artikel!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 juli: Artikel bijgewerkt met opmerking over de combinatie Playbar en Sonos One/Play:5 en bediening vanaf het toegangsscherm.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.