Trism 2 logo.

Trism 2: opvolger van populaire App Store-klassieker na 10 jaar beschikbaar

Trism 2 is de opvolger van de allereerste Trism. Het spelletje dat doet denken aan Bejeweled, dat tien jaar geleden voor het eerst verscheen. En dus is het tijd voor een opvolger, die vanaf nu te downloaden is in de App Store.

Trism 2: opvolger van App Store-klassieker

In juli 2008 bracht ontwikkelaar Steve Demeter het spelletje Trism uit. Met succes, want met de game won hij dat jaar meerdere prijzen. In de eerste twee maanden nadat Trism werd uitgebracht, verdiende hij verder ruim 250.000 dollar en momenteel staat de game op drie miljoen downloads. Geen wonder dus dat er lange tijd gewerkt is aan een vervolg, dat op alle vlakken een verbetering van het origineel is.

Waar het origineel niet veel verder ging dan het matchen van verschillend gekleurde driehoeken, is er bij deze opvolger veel meer te doen en te beleven. Naast de puzzels die je nog altijd moet oplossen, is er ditmaal ook een complete interactieve wereld te verkennen. Ook heeft Demeter een verhaallijn bedacht. Er is dus genoeg te doen voor de spelers, die momenteel twee eilanden met verschillende puzzels kunnen verkennen. En er zitten er nog vier aan te komen, die Demeter uiteindelijk als gratis updates wil uitbrengen.

Mocht je in de tussentijd het spel uitgespeeld hebben, dan staat je nog iets leuks te wachten. Elke keuze die je maakt heeft namelijk invloed op het verloop van het verhaal. Daardoor zijn er meerdere eindes mogelijk. Als je het spelletje nog eens speelt en andere keuzes maakt, krijg je een heel ander einde voorgeschoteld.

Tien jaar in de maak
Uit een uitgebreide profielschets die Hollywood-vakblad Variety van Demeter maakte, blijkt dat hij jaren aan dit vervolg heeft zitten werken. De ontwikkeling van de nieuwe game begon in 2010, toen Demeter besloot om zich fulltime op de ontwikkeling van de game te richten. Dat deed hij door Demiforce op te richten. Maar het maken van een nieuwe game die voldeed aan de hoge verwachtingen was een zware bevalling.

Trism II

Demeter stelt in het interview dat hij meermaals opnieuw is begonnen met de ontwikkeling van de game. Toen er in 2013 een compleet vervolg lag, vond hij het bijvoorbeeld niet goed genoeg om uit te brengen. Hij begon dus weer opnieuw en kwam uiteindelijk met het spel dat nu in de App Store te koop is. De game is beschikbaar voor de iPhone en de iPad en kost €3,49.

De originele Trism is ook nog steeds in de App Store te vinden, maar ziet er inmiddels wel wat gedateerd uit. Destijds kostte Trism zo’n vijf dollar, dus wat dat betreft is er in de afgelopen tien jaar weinig veranderd.

Meer 10 jaar App Store
Deze week hebben we uitgebreid stilgestaan bij #10jaarAppStore. In onze speciale vind je alle artikelen die we hierover geschreven hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen game, Serie 10 jaar App Store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.