Google Home Max

De Google Home Max is een directe concurrent voor Apple’s HomePod

Google heeft de Google Home Max onthuld, een rechtstreekse concurrent van Apple's HomePod, met een betere audiokwaliteit van de speakers en duurdere materialen.

Google heeft vandaag nieuwe producten aangekondigd en één daarvan is interessant voor mensen die nog een slimme speaker zoeken. De $399 kostende Google Home Max is namelijk een rechtstreekse concurrent van Apple’s HomePod, die met $349 ook geen koopje is. Google’s nieuwe apparaat beschikt over stereo-speakers en is gemaakt van luxere materialen. Vandaar dat het is gelukt om qua prijs zelfs Apple te overtreffen.

Google Home Max

Google Home Max

Bij de eerder verschenen Google Home klaagden gebruikers dat er geen goede speaker voor muziek in zat, terwijl Apple’s HomePod wel volledig inzet op audiokwaliteit. Google Home Max moet daarop het antwoord zijn, maar er is één probleem: je zult deze Google-speaker in het Engels moeten aansturen met spraakopdrachten, terwijl de kans groot is dat de Siri op de HomePod wel gewoon Nederlands verstaat en spreekt.

De Google Home Max kan de audiokwaliteit aanpassen aan de ruimte, net als Apple’s speaker. Daarbij wordt het geluid geanalyseerd met de ingebouwde microfoons, om de juiste equalizer-instellingen te vinden. Google noemt het Smart Sound en vertelde bij de aankondiging dat het zich automatisch aanpast in de loop van de tijd. Dus ook als je de speaker verplaatst naar een andere hoek van de kamer, zal de muziek daarvoor optimaal zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van machine learning, een technologie waar Apple ook volop in investeert.

Heb je al een Chromecast in gebruik, dan zal de Cast-functie van deze speaker je meteen bekend voorkomen. Heb je een exotische muziekspeler, dan kun je die eventueel met een stereo 3,5mm-poort aansluiten. De output van de speakers is volgens Google twintig keer luider dan de normale versie van de Home-speaker. Je kunt het apparaat verticaal of horizontaal plaatsen en je kunt net als bij Apple kiezen uit twee kleuren, wit (‘chalk’) en donkergrijs (‘charcoal’).

De Home Max ligt vanaf december in de Amerikaanse winkels voor de al genoemde prijs van $399. Je krijgt een gratis 1-jarig abonnement op YouTube Red erbij. Volgend jaar breidt Google het aantal landen uit, maar of Nederland en België daar ook bij zitten is nog de vraag. Je zult de meeste functies waarschijnlijk nog langere tijd in het Engels moeten bedienen, om bijvoorbeeld de muziek aan te sturen en je smart home-apparaten te bedienen. Ook kun je herinneringen en timers instellen en nog veel meer.

Google Home Mini

Ook nieuw: Google Home Mini

Daarnaast heeft Google ook de Google Home Mini aangekondigd, een goedkoper model van $49. De Home Mini is een ronde speaker met stemassisent van Google, die qua functionaliteit vergelijkbaar is met het standaard Home-model. Na het uitspreken van het commando ‘OK Google’ kun je vragen stellen en opdrachten geven – ook nu weer in het Engels. Je kunt bijvoorbeeld mensen bellen, muziek afspelen of internet doorzoeken.

Voor alle andere Google-aankondigingen van vandaag verwijzen we graag naar onze vrienden van Androidworld.

Nog meer speakers

Eerder vandaag was er ander speaker-nieuws: Sonos heeft namelijk de Sonos One aangekondigd, een speaker die voor het eerst met Apple’s AirPlay werkt (om precies te zijn: AirPlay 2). Die technologie ondersteunt de Google Home voorzover wij weten niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2017, 19:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen google, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.