Samsung Gear 360 werkt met iPhone

Vernieuwde Samsung Gear 360 werkt ook met iPhones (maar kan niet alles)

De Samsung Gear 360 camera werkt nu ook met iPhones, zodat je in 360 graden beelden kunt vastleggen.

Het kan je zomaar gebeuren: je komt in een gemengde relatie terecht. Zelf heb je een iPhone, je partner heeft een Android. De drempel om allerlei spullen van Samsung in huis te halen is dan opeens niet meer zo groot. Misschien wordt het wel de Samsung Gear 360, een 360 graden-camera die nu ook met iOS werkt.

Samsung Gear 360 werkt met iPhone

Samsung presenteert deze week de Galaxy S8-smartphone, een geduchte concurrent van de iPhone. Maar daar blijft het niet bij: ze hebben ook nog wat andere accessoires aangekondigd, zoals een nieuwe VR-bril en een dock om je smartphone aan een computer te koppelen.

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360 werkt met iPhone

Daarnaast presenteerden ze deze ‘douchekop’: de Samsung Gear 360. Dit is een 360 graden-camera die rondom kan filmen in 4K. De camera biedt een resolutie van 4096 x 2048 pixels en neemt tot 24 beelden per seconde op. Dit betekent een betere resolutie dan het voorgaande model, maar de grootste vernieuwing is eigenlijk niet te zien: dit model werkt nu ook met de iPhone samen. Je hebt minimaal een iPhone SE of iPhone 6s nodig.

Er zitten twee fisheye-lenzen in het lichtgewicht apparaatje en dankzij het design ligt het ding lekker in de hand. De Gear 360 kan ook in 2K livestreamen via de smartphone of computer, zodat je bijvoorbeeld live beelden kunt versturen naar Facebook of YouTube. Kijkers kunnen alles op afstand meebeleven en zelf rondkijken, in een richting die ze zelf kiezen.

Samsung Gear 360 met voetje

Er zit wel een groot nadeel aan deze livestreamingfunctie: het werkt alleen met de Galaxy S5, S6 of S7. In combinatie met de iPhone werkt het livestreamen niet. Een ander minpuntje is dat er wel wat vertraging zit in de beelden, wat kan oplopen tot zo’n 10 seconden.

Samsung Gear 360 streamt niet via iPhones

Qua uiterlijk zijn is er ook wel iets veranderd: dit nieuwe model is kleiner en er is geen uitklapbaar statief meer. Met een grijze ring kun je zorgen dat de Gear 360 enigszins stabiel op een oppervlak blijft staan, maar je moet niet op een dobberend schip of in een vliegtuig met turbulentie zitten. Door het kleinere formaat is de batterij ook iets gekrompen: van 1350 mAh naar 1160 mAh.

Samsung gaf tijdens de aankondigingen gratis Gear 360-camera’s aan alle media, dus je zult de komende dagen voldoende keuze hebben uit uitpakvideo’s en hands-on-verslagen. De camera is stof- en spatwaterdicht en komt half mei op de markt voor een adviesprijs van 250 euro.

Voor de geïnteresseerden: het oude ‘bolletjesmodel’ zag er meer uit als een webcam:

Samsung Gear 360 oud model

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2017, 11:51
Categorie Accessoires
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.