Smart Battery Case iPhone XR en XS (Max)

Apple brengt Smart Battery Case uit voor iPhone XR, XS en XS Max

Werkt met Qi draadloos opladen

Apple heeft vandaag officieel de Smart Battery Cases voor de iPhone XR, XS en XS Max uitgebracht, die je met Qi draadloos kunt opladen. Eerder waren er al geruchten dat Apple aan de batterijhoezen werkte.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In 2015 kwam Apple voor het eerst met de Smart Battery Case, een opvallend hoesje met een bult aan de achterkant voor een extra batterij. In de afgelopen jaren heeft Apple deze case uitgebracht voor de iPhone 6(s) en iPhone 7. Er waren al hints over een nieuwe Smart Battery Case en vanaf vandaag is het nu officieel. Je kunt de hoezen bestellen bij Apple, allemaal voor dezelfde prijs:


Update 16 januari: Een belangrijke aanvulling betreft de capaciteit van deze batterijhoezen. De Smart Battery Case voor de iPhone XS en XS Max heeft een interne batterijcapaciteit van 2 x 1.369mAh, omdat het uit twee cellen bestaat. Bovendien werken deze cases op een hoger voltage waardoor het in totaal 10,1 Wattuur energie levert, vergeleken met 8,98 Watuur voor de iPhone 7.

Ter vergelijking: dezelfde hoes voor de iPhone 7 had een interne batterij met een capaciteit van 2.365mAh, terwijl die van de iPhone 6 op 1.877mAh zat.

Een ander aandachtspunt is dat de hoes voor de iPhone XS weliswaar past op de iPhone X, maar dat je een melding kunt krijgen dat het niet werkt. Als je deze melding wegklikt, zal het toch werken. Overigens liggen de speaker en de microfoon niet mooi uitgelijnd en dat is waarschijnlijk de reden waarom Apple op de website aangeeft dat het niet geschikt is.

Smart Battery Case voor iPhone XR, XS en XS Max

Qua opzet is er aan de nieuwe case niet zoveel veranderd, behalve dan dat deze nu met Qi op te laden is. De buitenkant is gemaakt van siliconen en de binnenkant van microvezel, zodat je iPhone goed beschermd is. Het belangrijkste aspect van de case is de batterij, want je verlengt de accuduur van je toestel flink met deze case. Je gesprekstijd is dankzij de hoes meer dan 39 uur en je kan ook meer dan 22 uur internetten via het mobiele netwerk. Dit zijn de cijfers die gelden voor de Smart Battery Case voor de iPhone XR. De Smart Battery Case voor de iPhone XS is helaas niet geschikt voor de iPhone X.

Smart Battery Case iPhone XR en XS (Max)

Het design is iets aangepast. De case heeft geen kin meer aan de onderkant, waardoor je iPhone minder langwerpig wordt dan bij het vorige model. Je schuift je iPhone in de case en steekt de Lightning-stekker in de iPhone. Hierdoor haalt de iPhone zijn stroom uit de case. De hoes opladen kan via de Lightning-aansluiting onderaan, maar er is ook een nieuwe manier om de case van stroom te voorzien.

Ondersteunt draadloos opladen
Deze nieuwe Smart Battery Case biedt namelijk, voor het eerst, ondersteuning voor draadloos opladen volgens de Qi-standaard. Je hoeft daardoor de hoes met iPhone alleen maar op een draadloze oplader te leggen om beide tegelijkertijd op te laden. De batterijstatus van de hoes en je iPhone is te raadplegen via de Batterij-widget.

De nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone XR, XS en XS Max is per direct verkrijgbaar de kleuren zwart en wit. De vorige modellen zijn ook nog steeds verkrijgbaar voor zowel de iPhone 7 (€119) als de iPhone 6 en iPhone 6s (€119). Voor de iPhone 8 is er helaas geen Battery Case beschikbaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 16 januari: Informatie over batterijcapaciteit toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2019, 21:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, beschermhoes
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.