iPhone 2019 render

Deze iPhone 2019 render heeft drie camera’s in het midden

Begin januari verschenen renders van een mogelijke iPhone 11. Niet iedereen zal er gecharmeerd van zijn geweest. Deze nieuwe renders van de 2019 iPhone vallen hopelijk wat beter in de smaak.

iPhone 2019 render met camera’s in horizontale lijn

Nieuwe afbeeldingen van de iPhone 11 (of iPhone XI), laten zien hoe Apple de drie camera’s aan de achterkant ook zou kunnen plaatsen. Ze staan in het midden aan de achterkant op een rechte lijn, waarbij de middelste camera voorzien is van een ringvormige flitser. De afbeeldingen zijn afkomstig van de bekende geruchtenlekker Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @OnLeaks. Hij liet ook de eerder genoemde renders met drie camera’s uitlekken.


De renders zijn volgens de bron gebaseerd op ‘100 procent authentieke prototypes’, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat dit het wordt. Apple zit in de fase ‘engineering validation testing’ (EVT) en dat betekent dat er nog geen definitief besluit is genomen over de uiteindelijke layout.

iPhone XI 2019 render

Het wil ook niet zeggen dat alle 2019 iPhones voorzien worden van een drievoudige camera. Als de geruchten kloppen gaat Apple dit jaar weer drie nieuwe iPhones uitbrengen, waarbij waarschijnlijk één of twee zijn voorzien van een drievoudige camera.

iPhone 2019 render

Camera’s in het midden
Een cameramodule in het midden van de iPhone zou op zich een grote wijziging zijn ten opzichte van eerdere modellen. Apple heeft tot nu toe altijd gekozen voor een of twee camera’s in de linker bovenhoek. Een ringvormige flitser zou ook nieuw zijn voor Apple. Een ander punt is dat Apple sinds de iPhone X heeft gekozen voor een verticale opstelling van de cameralenzen, terwijl deze nieuwe renders een horizontale plaatsing laten zien. Volgens Apple zou verticaal beter zijn voor toepassingen zoals augmented reality.

iPhone 11 render camera's

Plaatsing van de camera’s in het midden betekent ook dat Apple het binnenwerk van de iPhone 11 flink moet aanpassen. Andere fabrikanten kiezen echter al langer voor camera’s in het midden, dus helemaal ondenkbaar is het niet.

iPhone XI concept

Nog meer renders van iPhone XI

Eerder verschenen deze twee concepten van de iPhone XI en iPhone XR 2. Deze renders zijn gebaseerd op recente geruchten. Op de afbeelding zie je links de opvolger van de iPhone XS, die vrijwel hetzelfde blijft. In het midden is de iPhone 11 Max (of iPhone XI Max) te zien, met drievoudige camera en rechts is de opvolger van de iPhone XR te zien. Of dat toestel iPhone XR 2 gaat heten, is iets wat nog even afwachten is.

iPhone XI 2019 concept

Dat de iPhone XI Max een camerasysteem krijgt, lijkt aannemelijk maar de vraag is hoe Apple dit achterop het toestel gaat plaatsen. Linksboven, of toch in het midden? In bovenstaande afbeelding is de notch iets kleiner geworden. Dit heeft ermee te maken dat een leverancier van Apple erin is geslaagd om sensoren te ontwikkelen die achter het scherm zitten, in plaats van in de notch. Hierdoor kan de inkeping een stuk kleiner worden. Als dit zo is, zal dit voor alle modellen gaan gelden, inclusief de opvolger van de iPhone XR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2019, 10:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.