Apple Watch-wijzerplaat met Apple-logo.

Code van iOS 13 verklapt Schooltime-modus voor Apple Watch

Apple komt mogelijk met een Schooltime-modus voor de Apple Watch. Hierdoor kun je geconcentreerd blijven studeren. Ook zijn er nieuwe complicaties ontdekt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Naarmate we dichterbij het aankomende event komen, hoe meer informatie er gelekt wordt. Deze keer is er meer informatie over een aantal nieuwe functies voor de Apple Watch. Zo werkt Apple aan een Schooltime-modus die vooral van pas komt bij studenten die snel afgeleid zijn. De nieuwe nieuwe complicaties zijn er voor de eerder gelekte slaapmodus en er komt zelfs een hele nieuwe wijzerplaat.

Apple Watch Schooltime-modus gelekt

Met een Apple Watch in de klas kan je snel afgeleid zijn, helemaal als je alle meldingen doorstuurt vanaf je iPhone en als je veel apps op je Apple Watch hebt staan. Je iPhone kan je makkelijk in een tas stoppen, maar je Apple Watch zit altijd om je pols. Daarom werkt Apple aan een Schooltime-modus, zo ontdekte MacRumors. In de code van iOS 13 zijn aanwijzingen naar deze nieuwe stand gevonden. Apple heeft ook een bijpassend icoontje in de code verstopt, met daarop drie poppetjes waarbij er eentje zijn hand op steekt.

Schooltime icoontje.Met de Schooltime-modus worden vermoedelijk apps, complicaties en meldingen geblokkeerd. Het is dus een soort Niet storen-modus, maar dan alleen voor de momenten waarop je in de klas zit. In de Watch-app op de iPhone kun je instellen wanneer de Schooltime-modus actief moet zijn, bijvoorbeeld elke schooldag. De Schooltime-functie kan van pas komen voor zowel scholieren in het basis en voortgezet onderwijs als voor studenten in het MBO, HBO en WO.

Nieuwe complicaties en wijzerplaten
Er zijn ook aanwijzingen gevonden naar nieuwe complicaties voor de Apple Watch. Dit zijn kleine blokjes info en knoppen op de wijzerplaat. De complicaties die ontdekt zijn, zijn Altitude (hoogte), Latitude (breedtegraad), Longitude (lengtegraad) en Sleep. Laatstgenoemde kan van pas komen voor het activeren van de slaapfunctie, waar onlangs meer details over waren.

Voor deze slaapfunctie werkt Apple mogelijk aan een specifieke wijzerplaat. Er is in de code namelijk een regel tekst gevonden genaamd ClockFaces-Burrito. Burrito is de codenaam die Apple voor de slaapfunctie gebruikt. Hoe de wijzerplaat en de nieuwe complicaties eruit zien, is niet bekend.

Het is nog onduidelijk op welke modellen deze functies allemaal beschikbaar komen. Schooltime klinkt als een functie die zonder problemen werkt op alle Apple Watch-modellen, mits ze bijgewerkt kunnen worden naar de nieuwste watchOS-versie. De slaapfunctie werkt mogelijk alleen met de nieuwste modellen. Er is dan ook nog onduidelijkheid of Apple wel met een Apple Watch Series 5 komt. Wij opperden onlangs dat een Apple Watch Series 4S een goed idee is.

Nog meer kleine ontdekkingen
Andere kleine ontdekkingen van MacRumors zijn een nieuwe instelling in de Camera-app voor foto’s met lage belichting. Ook zijn er aanwijzingen gevonden voor een toernooi-functie in Game Center. Details over beide functies zijn er helaas niet. Tot slot is er nog een afbeelding ontdekt van een AR- of VR-bril. Het gaat om een icoontje, om de bril mee aan te duiden in apps en instellingen op je iPhone. Het is dan ook waarschijnlijk geen indicatie voor het uiteindelijke ontwerp. Eerder is al de codenaam Garta ontdekt voor de AR-bril.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2019, 12:09
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.