Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: oplader

Interne versie van iOS 13 verklapt Garta codenaam voor Apple’s AR-bril

Apple lijkt nog steeds te werken aan een AR-bril. In een interne versie van iOS 13 zijn opnieuw aanwijzingen gevonden die wijzen naar een aankomende augmented reality-bril. De bril heeft de codenaam Garta.

Een aantal weken geleden kwam het bericht dat Apple de ontwikkeling van de AR-bril stopgezet zou hebben, maar niets blijkt minder waar. Ten minste, als we de code van een interne versie van iOS 13 mogen geloven. MacRumors kreeg de kans om door deze versie te graven en stuitte op meerdere aanwijzingen naar Apple’s AR-bril. Zo heeft de bril mogelijk de codenaam Garta en zijn er nog meer details onthuld.

Garta codenaam voor Apple AR-bril

De aanwijzingen naar de AR-bril zijn niet gevonden in de huidige beta van iOS 13 of de beta van iOS 13.1, maar in een interne testversie. Onderdeel daarvan is een zogenaamde STARTester-app, die kan wisselen tussen twee verschillende standen. De app simuleert de werking van een AR-bril, waarbij deze op en afgezet wordt. Daarbij maakt de app nog onderscheid tussen twee verschillende vormen. Ontwikkelaars bij Apple testen de app in een ‘gedragen’ en ‘vastgehouden’ status. Wat dit precies betekent is nog een raadsel.

Bekijk ook

'Apple's augmented reality-bril bedien je met gezichtsuitdrukkingen'

De augmented en virtual reality-headset waar Apple aan zou werken, bedien je mogelijk met je ogen, hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Apple legt uit hoe de AR-bril werkt.

Er zijn ook andere bestanden ontdekt in deze versie die wijzen op de augmented reality-bril. Er is een zogenaamd StarBoard-systeem voor stereo augmented reality-apps. De StarBoard-modus gebruikt verschillende weergaven en scènes om de werking van de bril te testen. De Garta-codenaam duidt op mogelijk één van de vele prototypes.

Hoewel heel veel omschrijvingen in deze versie nog onduidelijk zijn, laat het wel zien dat Apple in ieder geval recent nog bezig geweest is met de ontwikkelingen rondom de AR-bril. Toch verwachten we niet dat Apple deze al snel laat zien. Apple werkt volgens bronnen al jaren aan de headset, maar wat voor product het uiteindelijk wordt is nog de vraag. Mogelijk is de AR-bril een project voor 2020, dus reken er niet op dat we de bril gaan zien tijdens het event op 10 september. Wat je wel kan verwachten van het iPhone-event van 2019, lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.