Slapen Apple Watch

Details Apple’s slaapfunctie voor de Apple Watch gelekt, meet slaapkwaliteit

Mogelijke aankondiging tijdens event
Er zijn meer details verschenen van de mogelijke slaapfunctie van de Apple Watch. Apple zou al een tijdje werken aan een manier om je slaap te meten, maar hoe precies was nog onduidelijk. Met een nieuwe Sleep-app en slimme batterijfuncties, kan je straks je slaap meten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dit voorjaar waren er geruchten dat Apple in 2020 eindelijk haar slaapanalyse functie voor de Apple Watch zou introduceren. Vandaag melden bronnen binnen Apple aan 9to5Mac meer details over hoe deze functie gaat werken. Volgens de bronnen is er geen speciale hardware nodig, zoals bij de Beddit-sensoren wel het geval is. Dat betekent dat het volledig werkt via de Apple Watch.

Nieuwe details Apple slaapanalyse via Apple Watch verschenen

De functie wordt intern Burrito en Time in Bed tracking genoemd. Er komen nieuwe instellingen om aan te geven of je de Apple Watch in bed wil dragen, waarna het horloge allerlei bewegingen meet en je slaapkwaliteit in kaart brengt. De functie gebruikt hiervoor meerdere sensoren van je Apple Watch, waaronder de bewegingssensoren, je hartslag en de geluiden die je maakt. De gegevens worden opgeslagen in de Gezondheid-app en in een nieuwe Sleep-app.

Als je meerdere Apple Watches hebt, dan beweert de bron dat je kan kiezen welke Apple Watch je gebruikt voor het meten van je slaap. Je andere Apple Watch kun je in dat geval gewoon aan de lader leggen, terwijl je slaap-Apple Watch alle metingen doet. Heb je één Apple Watch tot je beschikking, dan heeft Apple ook gedacht aan het opladen. Via een melding krijg je van tevoren een waarschuwing om je horloge op tijd op te laden. Hoe dit precies werkt is nog onduidelijk, maar mogelijk kijkt je horloge naar het ingestelde tijdstip om naar bed te gaan en hoeveel tijd het horloge nog nodig heeft om volledig op te laden.

Bekijk ook

Slaap meten met je Apple Watch: dit zijn de beste apps

Wil je slaap meten met je Apple Watch, dan kan dat met de apps in dit overzicht. Door je Apple Watch tijdens het slapen te dragen krijg je de volgende ochtend een duidelijk overzicht hoe diep je slaap was en krijg je inzicht hoe je je slaapgedrag kunt verbeteren.

De slaapfunctie werkt ook samen met je wekkers. De wekker gaat allereerst alleen af op je Apple Watch, voordat je iPhone je probeert te wekken. Je hebt daarbij volgens de nieuwe informatie ook de mogelijkheid om je Apple Watch alleen te laten trillen. De niet storen tijdens bedtijd-functie wordt automatisch geactiveerd.

Mogelijke aankondiging tijdens event
Het is nog onduidelijk of er een compleet nieuwe Apple Watch vereist is om de functie te gebruiken. De aankondiging volgt mogelijk wel al volgende week tijdens het iPhone-event. Omdat nog steeds onduidelijk is of Apple wel een nieuwe Apple Watch aankondigt, gaat de bron er vanuit dat het werkt met de huidige modellen.

Lees ook onze verwachtingen van het iPhone-event, waarin we vooruitblikken op wat ons allemaal te wachten staat.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.