iPhone XR 2019 in wit.

Mogelijke iPhone 11-benchmark toont extra werkgeheugen en betere prestaties

Er is een benchmark gelekt van de iPhone 11. Daaruit is af te leiden welke verbeteringen we kunnen verwachten voor de prestaties van de aankomende iPhones.

Volgende week weten we eindelijk hoe Apple’s 2019 iPhone line-up eruit gaat zien. 10 september is namelijk de datum van het iPhone-event, waar Apple de nieuwe toestellen uit de doeken doet. Voordat het zover is lekken er mogelijk nog enkele details uit. Vandaag is er een benchmark van de iPhone 11 gelekt. Benchmarks zijn testen waarbij de maximale prestaties van een toestel berekend worden. Voor de iPhone 11 betekent dit een aardige verbetering.

iPhone 11 benchmark gelekt

De benchmark is verschenen op Geekbench, een website waar dergelijke tests verzameld en uitgevoerd kunnen worden. Het gaat hier vermoedelijk om de opvolger van de iPhone XR, ook wel de iPhone XR 2019 genoemd. Hoe Apple dit toestel uiteindelijk gaat noemen is nog de vraag, maar mogelijk wordt dit de standaard iPhone 11. Uit de benchmark blijkt dat dit nieuwe model 4GB werkgeheugen heeft. De huidige iPhone XR heeft 3GB werkgeheugen. De extra 1GB RAM is mogelijk nodig voor de dubbele camera, die dit model dit jaar voor het eerst krijgt.

iPhone 11 benchmark gelekt.

Verder zien we dat de scores iets hoger liggen dan bij de huidige modellen. Uiteindelijk gaat het om een verbetering in prestaties van rond de 12%. De vermoedelijke A13-chip draait op 2,66GHz, terwijl dit bij de A12-chip nu nog 2,49GHz is. Hou er wel rekening mee dat de benchmark nog niet 100% geverifieerd is, maar het is niet ondenkbaar dat de test zo vlak voor de aankondiging al uitlekt.

Apple zal met de A13-chip er ongetwijfeld voor zorgen dat de nieuwe modellen weer krachtiger en sneller zijn dan voorheen. Hoewel je dat in dagelijks gebruik steeds minder merkt, merk je het wel bij specifieke software-functies die extra kracht vereisen. Op deze piekmomenten kan de betere chip zorgen voor een extra boost, waardoor er functies mogelijk zijn die niet op andere toestellen werken.

Meer over de iPhone 11 lees je in onze uitlegpagina. Bekijk ook onze verwachtingen van het iPhone-event van 2019, waarin we vooruitblikken op alle aankondigingen die ons te wachten staan.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.