iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

‘Samsung produceert A12-chip voor iPhone in 2018’

Samsung zou weer terugkeren als chipmaker voor de iPhone. Nadat TSMC twee jaar de enige producent was, zou Samsung in 2018 weer een iPhone-chip maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou opnieuw een deal gesloten hebben met Samsung, deze keer voor een toekomstige iPhone-chip. De mogelijke 7-nanometer A12-chip voor de iPhone in 2018 zou gemaakt worden door Samsung. Dat betekent dat Samsung na een afwezigheid van twee jaar weer bij Apple terugkeert voor het produceren van dit belangrijke onderdeel.

iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

‘Samsung produceert chip voor 2018 iPhone’

De iPhone 6s was de laatste keer dat Samsung voor Apple de bekende A-chip produceerde. Daar was echter niet iedereen blij mee, want er kwamen snel allerlei klachten dat de chip van Samsung minder goed was dan de chip van TSMC. De A9-chip van Samsung zou mindere prestaties hebben, terwijl ook de batterijduur slechter was dan van de A9-chip die door TSMC geproduceerd werd. Er verschenen allerlei tools online waarmee je kon zien welke chip jij had. Uiteindelijk bleek het daadwerkelijke verschil tussen de chip van Samsung en TSMC weinig uit te maken, al erkende Apple wel dat er een klein verschil in prestaties was tussen de A9-chips.

Voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus is TSMC de enige producent van de A10-chip, waardoor Samsung dus (tijdelijk) aan de kant gezet is. Hetzelfde geldt voor de aankomende A11-chip van de iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus, want ook die zou alleen gemaakt worden door TSMC. Voor de iPhone die daarna komt, zou Apple echter toch weer om tafel hebben gezeten met Samsung, nadat zij hadden geïnvesteerd in een fabriek die met het 7-nanometer procédé kan werken. Ook zou Samsung nieuwe machines hebben gekocht die specifiek voor de productie van de iPhone-chip bestemd zijn.

Er zou nog een andere reden meespelen: Samsung is namelijk de enige leverancier van OLED-schermen voor de aankomende iPhone 8. The Investor suggereert dat deze deal meegespeeld heeft bij het besluit om toekomstige iPhone-chips weer bij Samsung te bestellen. Samsung zou ook wat andere onderdelen maken die voorheen exclusief door TSMC geproduceerd werden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 13:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen chips, iPhone XR, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.