Mira Prism augmented realitybril

Zou jij deze goedkope augmented realitybril op je neus zetten?

Met de Mira Prism heb je een goedkope augmented realitybril in handen, waarmee je thuis allerlei games kunt spelen. Het werkt samen met de iPhone 7.

Zou jij thuis willen rondlopen met een soort skibril op je hoofd, om augmented reality-spelletjes te kunnen spelen? Apple gaat later dit jaar helemaal los met augmented reality via de iPhone. Maar als je niet steeds je iPhone voor je gezicht wilt houden kun je ook kiezen voor de Mira Prism. Dit is een $99 kostende ‘skibril’ waar je de iPhone 7 makkelijk in schuift.

Mira Prism augmented reality bril

Mira Prism: geen Google Cardboard

De Mira Prism pakt het anders aan dan Google Cardboard, waarbij het iPhone-scherm vlak voor je ogen hangt. Je ziet dan niets meer van je omgeving en bent helemaal afgesloten. Bij de Mira Prism is dat anders. Je hebt een vizier voor je ogen hangen, waarbij de beelden worden geprojecteerd op het plastic. Kijk je door het vizier heen, dan zie je de normale wereld. Het ziet er misschien niet zo stijlvol uit, maar op deze manier is het wel gelukt om de prijs laag te houden. Alles werkt via de Mira-app op je smartphone, die je in de bril schuift.

Het promotiefilmpje van Mira Prisma laat zien dat de bril bedoeld is voor een breed publiek, van kinderen tot ouderen en niet alleen nerds. Zo zien we bijvoorbeeld een oudere man met een behendigheidsspelletje en een moeder met kind op de bank.

De Mira Prism wordt gemaakt door een startup uit Los Angeles. Om te zorgen dat er voldoende content is hebben de makers een SDK gemaakt waarmee ontwikkelaars geschikte apps kunnen maken. De AR-bril moet vlak voor de kerst in de winkel liggen. Bijzonder aan deze bril is dat er geen spatial mapping-technologie aan te pas komt, zoals bij de Hololens. Toch blijkt de headset virtuele objecten behoorlijk goed te kunnen volgen, zo blijkt uit een eerste hands-on van Engadget. Zou jij er thuis mee willen rondlopen?

Mira Prism augmented realitybril

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2017, 15:59
Categorie Accessoires
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.