DigiD inloggen met app.

DigiD-app laat je nu inloggen bij alle organisaties

De DigiD-app is een stuk bruikbaarder geworden, want je kan nu bij elke DigiD-organisatie met de aparte app inloggen. De app vervangt je huidige DigiD-wachtwoord en werkt via je iPhone.

DigiD inloggen met app.

Dit voorjaar bespraken we op iCulture de nieuwe DigiD-app, waarmee je kunt inloggen met een mobiele pincode bij een aantal organisaties die werken met DigiD. Inmiddels werkt het inloggen met de DigiD-app bij alle aangesloten organisaties die werken met DigiD, waardoor de app dus veel bruikbaarder wordt.

DigiD-app bij alle organisaties

De DigiD-app kwam dit voorjaar beschikbaar, maar was toen nog niet voor iedereen even bruikbaar. De DigiD-app werkte bij onder andere DUO, Studentenreisproduct, Studielink en Belastingdienst Toeslagen, waardoor vooral studenten gebruik konden maken van deze app. Vanaf nu kun je de DigiD-app echter ook bij alle andere organisaties gebruiken waar inloggen met DigiD ondersteund wordt. Dat betekent dat je dus ook eenvoudig kunt inloggen met de app bij bijvoorbeeld je zorgverzekeraar, donorregistratie, het CBR, de RDW en alle andere instanties.

Inloggen met de DigiD-app werkt als volgt. Eerst moet je je iPhone registreren met de DigiD-app. Tijdens het activeren kies je een vijfcijferige inlogcode die je gebruikt bij het inloggen. Het inloggen zelf verloopt op twee manieren, afhankelijk van op welk toestel je in wil loggen.

Gebruik je het DigiD-portaal op een computer, dan selecteer je eerst de onderste optie (Ik wil inloggen met de DigiD app) en vul je je gebruikersnaam in. Vervolgens scan je met je iPhone via de DigiD-app de getoonde QR-code en bevestig je de inlog met je ingestelde code. Als je ergens in wil loggen via bijvoorbeeld Safari op je iPhone, dan is het scannen van een QR-code niet nodig. Je wordt dan vanzelf vanuit Safari doorgestuurd naar de DigiD-app, waardoor je alleen nog maar de pincode in hoeft te voeren. Het is helaas niet mogelijk om de pincode te vervangen door een vingerafdruk. Een ander nadeel is dat je maar één toestel kan koppelen aan je DigiD-account.

DigiD app om in te loggen.

DigiD zegt verder dat het ook van plan is om met de app een identiteitsdocument te controleren via de NFC-lezer, zodat de identiteit van de gebruiker kan worden vastgesteld. In theorie kan dit straks ook werken in combinatie met de iPhone, omdat Apple vanaf iOS 11 de NFC-lezer openstelt voor ontwikkelaars. Zij kunnen daardoor gegevens uitlezen van andere NFC-geschikte apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2017, 14:28
Categorie Apps
Onderwerp overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.