iPhone 8 randloos concept

‘Apple bestelt bij Samsung 70 miljoen OLED-schermen voor iPhone 8’

Apple zou bij Samsung 70 miljoen OLED-schermen besteld hebben, bedoeld voor de iPhone 8. Gaat Apple daardoor met tekorten zitten?

iPhone 8 randloos concept
Apple heeft bij Samsung een totaal van 70 miljoen OLED-schermen besteld, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. De schermen zijn bedoeld voor de iPhone 8. Samsung doet echter zijn best om dit jaar nog meer OLED-schermen te kunnen leveren.

’70 miljoen OLED-schermen’

Voor de schermen van de iPhone 8 heeft Apple deze keer Samsung ingeschakeld. Zoals al uit eerdere bronnen bleek, zal Samsung de enige zijn die voor Apple OLED-schermen gaat produceren, om te beginnen voor de iPhone 8. Over de hoeveelheid was nog wat onduidelijkheid, maar volgens Nikkei gaat het om 70 miljoen stuks voor dit jaar. Nikkei baseert zich op bronnen bij de productieketen. Op basis van de vraag kan een deel van deze 70 miljoen bestemd zijn voor iPhones die in 2018 verkocht gaan worden. De cijfers komen overeen met eerdere berichten van Digitimes.

Tegelijkertijd zou de optie open staan dat Samsung dit jaar maar liefst 95 miljoen OLED-schermen kan leveren, voor het geval dat de vraag boven verwachting is. Op basis van de meest recente verkoopcijfers lijkt een hoeveelheid van 70 miljoen aan de lage kant. Vorig jaar werden er in het laatste kwartaal ruim 78 miljoen iPhones verkocht. De verwachting is dat dat dit jaar wat hoger komt te liggen, omdat de iPhone 8 een geheel nieuw uiterlijk een veel veranderingen krijgt. Logischerwijs zullen niet alle iPhones die in het laatste kwartaal van 2017 verkocht gaan worden een OLED-scherm hebben, maar de nieuwe iPhone 8 zal wel veel bekijks trekken.

De iPhone 8 wordt Apple’s grote nieuwe toestel. Behalve een OLED-scherm van ongeveer 5,8-inch, krijg het toestel volgens geruchten ook een nieuw design. Het formaat van de iPhone 8 zelf zou niet veel groter zijn dan de huidige 4,7-inch iPhone. Apple kan dit realiseren door de afwezigheid van schermranden, maar ook door het verwijderen van de fysieke homeknop. Apple zou dit oplossen door een soort functiepaneel toe te voegen, al is over de plaatsing van Touch ID nog wat onzekerheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2017, 20:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.