Utrecht krijgt de perfecte plek voor een toekomstige Apple Store

Post Utrecht
In Utrecht wordt de laatste hand gelegd aan het voormalige postkantoor aan het Neude. Het is een perfecte plek voor een nieuwe Apple Store. De designer vindt dat ook en tekende alvast een Apple-winkel in.

In het vernieuwde complex Post Utrecht zullen in ieder geval een bibliotheek, horecavoorzieningen en een fietsenstalling te vinden zijn. Ook zijn de eerste huurders nu bekendgemaakt: buitensportwinkel Bever en een Foodmarkt van AH. Verder is er een contract getekend met Søstrene Grene, een Deense lifestylewinkel. Volgens de artist impression die de lokale nieuwssite DUIC vandaag publiceerde zou een Apple-winkel ook goed in het gebouw passen. Post Utrecht is eigendom van a.s.r. Levensverzekering NV.


Het is alweer een tijdje geleden dat er nieuwe Apple Stores zijn geopend in de Benelux. Meest recent was de Apple Store Brussel in 2015, maar dat is alweer drie jaar geleden. Ondertussen blijft het stil aan het retailfront, maar iCulture-lezer Casper denkt met Post Utrecht een geschikte locatie te hebben gespot. Apple heeft in Utrecht trouwens meerdere keuzes, want ook in het vernieuwde Hoog Catharijne zou een Apple Store goed passen. Concrete aanwijzingen dat Apple ermee bezig is, zijn er echter niet.

Post Utrecht artist impression

Dat er in deze artist impression een Apple-winkel met zwarte uithangborden en iPhone X-muurposters is ingetekend, is dan ook niet zo heel vreemd. Ontwerpers gebruiken graag luxemerken zoals Apple, Tesla en Cartier om hun plaatjes te vullen. Wel is opvallend dat de winkel ‘bolas’ heette in een eerdere versie van de afbeelding en dat het later is aangepast naar een Apple-winkel. Het zou hierbij ook om een verhuizing van Amac kunnen gaan, de Apple-winkelketen die eerder vandaag in het nieuws was vanwege de aanpassing van hun garantiebeleid.

Post Utrecht is nu voor 90% verhuurd. Het wordt een multifunctioneel complex dat vanaf medio 2019 gefaseerd wordt opgeleverd. Er waren in 2013 al eens geruchten over een Apple Store in Utrecht, maar daarbij bleek al snel dat het om een grap ging.

Je vindt nu Apple Stores in Nederland in de steden Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Ondanks een roep om Apple Stores in Groningen en Rotterdam is dat er nog steeds niet van gekomen. Apple lijkt bovendien niet echt van plan om aan geografische spreiding te doen, want de huidige Apple Stores zitten relatief dicht bij elkaar.

Bekijk ook

Apple Stores in Nederland

In Nederland zijn drie Apple Stores: Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Lees hier alles over de Nederlandse Apple Stores en in welke steden mogelijk nieuwe winkels zijn gepland.

Tipgever: Casper, bedankt

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.