Amac Flagship Store

Amac verkort garantie naar 2 jaar

Nieuwe afspraken met Apple

Winkelketen Amac heeft de garantie op Apple-producten verkort van 3 jaar naar 2 jaar. Het zou te maken hebben met nieuwe afspraken met Apple, waardoor het niet meer mogelijk is om 'eindeloos' garantie te claimen.

Kortere garantie bij Amac

iCulture ontving afgelopen vrijdag een tip hierover van een insider, die niet met naam genoemd wil worden. We vroegen Amac afgelopen vrijdag ook al om een reactie en meer uitleg over wat er voor bestaande klanten gaat veranderen, maar hebben dit nog niet ontvangen. Zodra we een reactie van het bedrijf hebben laten we dit uiteraard weten in dit artikel.

Amac was in Nederland nog een van de weinige Apple-winkeliers die een termijn van 3 jaar aanboden, samen met Ivizi. Voorheen was dat ook het geval bij Dixons en iCentre, twee winkelketens die niet meer bestaan. Ivizi heeft de periode nu ook verkort naar 2 jaar.

De kortere garantietermijn is op vrijdag 1 juni in werking getreden. Op de pagina met Algemene voorwaarden was op 31 mei nog de garantietermijn van 3 jaar te zien, zo blijkt uit de Google-cache.


Onze tipgever gaf aan dat Amac voorheen afspraken met Apple had, waardoor er “tot in de eeuwigheid garantie geclaimd kon worden”. Dit was ook de reden waarom Amac zo’n lange termijn kon aanbieden. Door de nieuwe afspraken geldt dit niet meer.

Hieronder zie je de algemene voorwaarden op 31 mei:

Amac Algemene voorwaarden 31 mei

Verderop in de tekst werd ook nog 3 jaar genoemd:

Amac garantie 3 jaar

Wie momenteel naar de pagina met algemene voorwaarden gaat kan zelf constateren dat er nu 2 jaar staat. Dat geldt ook voor de algemene pagina over garantie.

Wat betekent het voor jou?
Voor producten die je vanaf dit moment bij Amac koopt, krijg je de kortere termijn van 2 jaar. Heb je eerder iets gekocht, dan geldt daarvoor de termijn op het moment dat je het kocht, dus 3 jaar. Het heeft dus niet meteen negatieve gevolgen voor je huidige Apple-producten, behalve dan dat je vanaf nu misschien minder snel bij Amac zult shoppen. Ook zal het bedrijf vanaf nu waarschijnlijk wat strenger op de termijnen letten.

Zodra we een reactie van Amac met meer uitleg binnen hebben, laten we dat uiteraard weten!

Nog een andere insider-tip: bij Amac Rotterdam staat sinds enige tijd een schermreparatie-apparaat van Apple. Daarmee kun je je scherm nog dezelfde dag laten repareren, mits je een afspraak in de ochtend of middag hebt. Het gaat hier om de zogenaamde Horizon-machines waar we eerder over schreven. Er waren geruchten dat Apple de machines zou plaatsen, maar sindsdien bleef het stil.

Dat voor plaatsing in Rotterdam is gekozen, heeft er wellicht mee te maken dat die stad nog steeds geen officiële Apple Store heeft.

Dank aan iCulture-lezer Ferry en onze anonieme tipgever (naam bij redactie bekend).

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 04 juni: Ivizi toegevoegd aan artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2018, 14:51
Categorie Achtergrond
Onderwerpen amac, garantie
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.