‘Apple Store Utrecht komt aan Oudegracht 113’ (update: hoax)

De Apple Store Utrecht komt aan Oudegracht 113. Dat blijkt uit een zwarte schutting met Apple-logo. Het gaat om een voormalig pand van Free Record Shop.

apple store medewerkerVanochtend leek het er kort op dat Utrecht een eigen Apple Store aan de Oudegracht 113 zou krijgen. Het pand is momenteel in verbouwing en voorzien van een grote zwarte schutting. Op de schutting is een groot Apple-logo aangebracht, maar wij denken na onderzoek ter plaatse dat het om een (studenten)grap gaat. Een tipgever van iCulture meldt dat kledingzaak Hollister (onderdeel van het Abercrombie & Fitch-concern) zich in het pand wil vestigen. In juni 2012 werd al gewezen op de komst van Hollister naar Oudegracht 113. Het makelaarsbedrijf dat bemiddelde bij de verhuur heeft dat online ook al bevestigd.


Dat Apple op deze manier de komst van een nieuwe Apple Store bekendmaakt is namelijk wat ongebruikelijk. Bij de eerdere verbouwing in Amsterdam werd pas in een heel laat stadium een Apple-logo op de omheining aangebracht en ook in andere steden zoemde het al van de geruchten over een nieuwe Apple Store, voordat een zwarte schutting met Apple-logo verscheen. Bij de toekomstige Apple Store in Den Haag zit er momenteel alleen een bestickering op de ruiten, er is geen Apple-logo zichtbaar.

Update: iCulture-redacteur Elger van der Wel (@elger) heeft de locatie bezocht en meldt dat het aangebrachte logo er amateuristisch uitziet: “Ik zou dit ook zelf kunnen hebben gedaan”. Wat ons betreft ligt het er dik bovenop dat het om een grap gaat.

Apple logo Oudegracht 113
Foto: het geschilderde Apple-logo op de schutting (detail)

oudegracht 113 utrecht
Foto: Wikimedia

Als de geruchten kloppen, zal Utrecht de vierde Apple Store van Nederland krijgen – na Amsterdam (reeds geopend), Haarlem en Den Haag. In welke volgorde de winkels in Utrecht, Den Haag en Haarlem worden geopend, zal afhangen van de snelheid van de verbouwingen, die in alle genoemde steden gaande zijn. De Apple Stores in Haarlem en Den Haag zijn al officieus door Apple bevestigd door het plaatsen van vacatures voor winkelpersoneel voor de twee steden. Haarlem wordt bovendien al letterlijk genoemd op een pagina over winkelbanen bij Apple. Op de vacaturepagina van Apple staat Utrecht nog niet genoemd; het enige enigszins tastbare bewijs dat we hebben is een logo op een schutting.

apple-store-utrecht-oudegracht

De mogelijk nieuwe Apple Store-locatie werd ontdekt door een lezer van Onemorething.nl, bovenstaande foto meteen publiceerde. Het pand dateert oorspronkelijk uit de 13e eeuw en was tot voor kort in gebruik door Free Record Shop. Op Google Maps is te zien dat het pand vrij groot is, in vergelijking met andere panden in de omgeving. Het pand bestaat uit meerdere verdiepingen. Vlakbij zit al Apple-reseller iAm Store (Bakkerstraat 23) en iets verderop zit Apple-reseller Amac (Mariastraat 38), maar Apple lijkt zich weinig aan te trekken van bestaande winkels in de buurt. In de Haagse Passage zit een paar deuren vanaf de nieuwe Apple Store ook al een bestaande Apple-reseller.

oudegracht 113

Apple zou plannen hebben om in 2013 meerdere Apple Stores in Nederland te openen. Apple ziet Nederland inmiddels als een ‘volwaardige markt’, waar het rendabel is om dergelijke winkels te openen.

Update 2: iPhoneclub-lezer Freek stuurde nog aanvullende foto’s van de locatie, waarvan we hieronder eentje afbeelden.

Update 3: iPhoneclub-lezer Erik werkt als model bij Abercrombie & Fitch en kreeg van de organisatie de vraag of hij in de komende Hollister-winkel in Utrecht wil gaan werken. De winkel wordt gevestigd in het pand dat wij hierboven noemen, dus op Oudegracht 113. Helaas, geen Apple Store dus.

oudegracht 113 utrecht

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in Belgiƫ de keuze hebt uit ƩƩn locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiƫle Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.