iPhone 2018 renders

Gerucht: Ming-Chi Kuo voorspelt goedkopere iPhones voor september

Ming-Chi Kuo is terug! In een notitie aan investeerders voorspelt Kuo dat de drie iPhones die voor dit najaar zijn gepland scherper geprijsd zullen zijn. En ze komen allemaal tegelijk, in september.

Ming-Chi Kuo kondigde onlangs aan te zullen stoppen met voorspellingen over Apple, maar hij kan het toch niet laten. Voor zijn nieuwe werkgever FT International Securities (voorheen KGI) heeft hij zijn eerste onderzoeksnotitie over Apple uitgebracht. Volgens Kuo zal Apple een ‘agressiever’ prijsmodel gaan volgen voor de iPhone 2018 modellen die voor september zijn gepland. Dit moet de verkoop stimuleren.


Kuo’s redenering is dat Apple bezorgd zou zijn of mensen wel duurdere iPhones kopen die $1000 of meer kosten. Ook zouden de productiekosten omlaag kunnen, dankzij goedkopere componenten en het feit dat er minder onderdelen afgekeurd hoeven te worden. Een derde factor is dat Apple wil dat meer mensen Face ID gaan gebruiken.

Kuo voorspelt daarom dat de grootste 6,5-inch iPhone X Plus met OLED-scherm voor een bedrag tussen de 900 en 1000 dollar in de schappen zal liggen. De vernieuwde iPhone X zal tussen de 800 en 900 dollar kosten en het instapmodel met 6,1-inch LCD-scherm zou dan tussen de 600 en 700 dollar kosten.

iPhone 2018 renders

Verder voorspelt Kuo dat Apple alle drie iPhone-modellen tijdens een evenement in september zal aankondigen, ook het LCD-model dat volgens eerdere geruchten wat later zou komen. Opvallend is dat Kuo nergens spreekt over de iPhone SE 2, het instapmodel met 4-inch scherm dat volgens aanhoudende geruchten ook nog dit jaar moet verschijnen.

Een roundup van alle geruchten rondom de iPhones van 2018 lees je in onderstaand overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2018, 16:34
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.