Play Doh draakje

Play-Doh brengt kleifiguren tot leven met iPad-app

Met Play-Doh kun je kleifiguren knutselen die in de bijbehorende app tot leven komen. Het leuke is dat het ook werkt met allerlei andere figuren die je scant met de app.

Zoek je nog een leuk Sinterklaas-cadeau voor de kinderen en houden ze van knutselen met klei, dan heeft de Apple Store iets waar ze wel blij van zullen worden. Met Play-Doh kun je kleifiguren maken die tot leven komen in de bijbehorende iPad-app. Je knutselt een figuurtje van klei, maakt een foto met de iPad-camera en vervolgens is jouw kleifiguur de hoofdpersoon in een verhaaltje op het scherm. Voor 52 euro kunnen de kids ermee spelen. Maar het kan ook goedkoper, want de bijbehorende app scant bijna alles. Ook figuurtjes van HEMA-klei.

Play Doh draakje

Kleien met Play-Doh

Er zijn in de Apple Store nog veel meer leuke feestdagencadeautjes te vinden, maar deze springt er wat ons betreft toch wel bovenuit. Het laat namelijk goed zien hoe de fysieke wereld samengaat met de digitale. Je hebt minimaal een iPod touch 5e generatie, iPhone 5, iPad 4, iPad Air, iPad Pro en iPad mini 2 nodig om de app te kunnen installeren. Daarmee kun je ook al aan de slag zonder dat je de Shape to Life Studio koopt. De extra werelden (water, grot, bos, woestijn en wolken) kun je los aanschaffen via een in-app aankoop. Met goedkope klei van een ander merk zou je ook al kunnen spelen en het lukte ons zelfs om allerlei andere items te scannen, zoals een appel of een gek figuurtje. Maar wie alles eruit wil halen wordt toch met zachte hand richting de kassa geduwd – naar de in-app aankopen of de kassa van de Apple Store.

Play-Doh studio

Kleifiguurtjes komen tot leven

Koop je de Shape to Life Studio, dan heb je meteen alles in huis: de set bestaat uit een vijfhoekig bord om je creaties op te maken, potjes klei, figuurvormpjes en ongevaarlijke mesjes. Iedere wereld bestaat uit vijf karakters en extra voorwerpen zoals huizen en boompjes. De kleiwezens moeten op een witte achtergrond liggen om ze goed te kunnen scannen. Daarna zie je ze tot leven komen in de app. Het speelgod is ontwikkeld door de mensen die ook hebben meegewerkt aan Monument Valley, de bekende Escher-achtige game.

Play Doh-kleifiguren

Bij Play-Doh kun je je figuurtje in een fantasiewereld laten rondspringen, maar erg veel interactie is er niet. Het leuke is dat je ook andere voorwerpen kunt scannen, zoals een speelgoedfiguurtje van een ander merk. Met sommige vormpjes kun je extra functies in de app ontgrendelen, zoals extra werelden, extra karakters of een easter egg. Het leuke is dat je ook gewoon met de klei kunt spelen, zonder iPad.

De Play Doh-set is voor €52 in de Apple Store te vinden.

Play-Doh appel

Play-Doh gek figuurtje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.