AirPods 2 review in gebruik

‘Open kantoorruimtes stimuleren gebruik van AirPods’

Steeds meer mensen werken in een open kantoorruimte. De filosofie daarachter is dat medewerkers gemakkelijker kunnen overleggen. Maar het omgekeerde gebeurt juist: mensen zonderen zich af en gaan AirPods dragen. Die zien er net iets vriendelijker uit dan afgesloten koptelefoons.

AirPods voor op je werk

Als je oordopjes draagt geef je het signaal: “Praat niet met me, ik ben geconcentreerd aan het werk.” Dat is precies wat gebruikers in kantoortuinen willen uitstralen. Met oortjes krijg je meer privacy, maar daarmee schiet een open kantoor wel z’n doel voorbij. Het idee was namelijk dat er meer interactie zou plaatsvinden en dat mensen beter samenwerken. Een studie naar het effect van open kantoren maakt duidelijk dat het aantal face-to-face gesprekken met zo’n 70 procent afnam. In plaats daarvan gingen mensen meer digitaal communiceren via e-mail of instant messaging.


Om interactie met collega’s te voorkomen dragen medewerkers vaker oortjes en dat is gunstig voor Apple. Met AirPods kun je je afzonderen in je eigen wereldje, maar je kunt nog wel meeluisteren wat er in je omgeving wordt gezegd. Je kunt AirPods zelfs gebruiken om af te luisteren met de functie Live Listen. “Mensen kunnen goed ruimte voor zichzelf creëren”, aldus Ethan Bernstein, hoogleraar aan Harvard Business School en een van de auteurs van de studie. “Tegenwoordig zitten mensen vrijwel zonder uitzondering op hun telefoon met oortjes in.”

Een kantoormedewerker die in dit artikel van The Atlantic aan het woord komt, vertelde dat zijn bedrijf twee jaar geleden naar een open kantoor verhuisde. Sindsdien draagt hij een draadloze koptelefoon. “Op een dag vergat ik die en ik liep meteen naar de Apple Store om een setje AirPods te kopen.”

AirPods 2 review in gebruik

Niet iedereen zal zo gek zijn om meteen voor AirPods te kiezen, maar als je naar draadloze oortjes kijkt, dan is Apple marktleider. Al komt er wel steeds meer concurrentie van andere grote merken, zoals de Samsung Galaxy Buds en de nog niet aangekondigde Microsoft Surface Buds. Daarnaast zou Amazon eigen draadloze oortjes willen ontwikkelen. Er zijn dan ook steeds meer AirPods-alternatieven, al blijven Apple’s draadloze oortjes verreweg het populairst.

Misschien kun je je baas zo gek krijgen om voor alle medewerkers AirPods aan te schaffen en anders – in mei krijgen de meeste werknemers weer vakantiegeld!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2019, 20:30
Bron Bron Royal Society
Categorie Achtergrond
Onderwerpen airpods, kantoor
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.