Galaxy Buds lifestyle

Samsung Galaxy Buds bieden draadloos opladen, goedkoper dan AirPods

Maar zijn ze net zo hip?
Samsung heeft de Galaxy Buds aangekondigd, een rechtstreekse concurrent van Apple's AirPods. Wat hebben de Buds te bieden, waardoor je mogelijk overstag gaat? We kijken naar de verschillen.

Tegelijk met de nieuwe Galaxy S10 smartphone en de Galaxy Fold had Samsung nog meer nieuwe producten aan te kondigen, waaronder deze Samsung Galaxy Buds. Het zijn draadloze oordopjes, die vergelijkbaar zijn met de AirPods, maar zonder het herkenbare staafje dat uit je oor steekt. In feite lijken de Galaxy Buds op veel bestaande Bluetooth-dopjes die we ook al van Anker, JBL, Sennheiser, Jabra en andere merken hebben gezien. Het zijn kleine compacte bolletjes met rubberen eartips die je in de gehoorgang duwt. Hieronder bespreken we wat je moet weten over de Galaxy Buds, om te kunnen beslissen of je beter af bent bij Samsung of Apple.

Samsung Galaxy Buds vs AirPods: audiokwaliteit

Bij de Galaxy Buds heeft Samsung extra de nadruk gelegd op audiokwaliteit en werkte daarvoor samen met dochterbedrijf AKG, dat ze in handen kregen door de overname van Harman. De Enhanced Ambient Sound zorgt ervoor dat je je omgeving kunt blijven horen terwijl je muziek luistert en met de Adaptive Dual Microphone blijf je verstaanbaar als je in een luide omgeving aan het bellen bent.

Batterijduur: AirPods gaan langer mee
Volgens Samsung zijn de Galaxy Buds 30 procent kleiner en lichter dan de vorige generatie en daarmee de kleinste die Samsung tot nu toe heeft gemaakt. De batterij gaat 6 uur mee als je muziek luistert of 5 uur voor telefoneren. Daarna kun je de oortjes weer opladen in de case. Met zes uur batterijduur plus nog eens zeven uur met het doosje ligt de totale gebruiksduur van de Galaxy Buds wel iets lager dan die van de AirPods, die in totaal 24 uur meegaan.

Samsung Galaxy Buds in oplaadcase

Draadloos opladen: Samsung loopt voorop
Je krijgt een oplaadcase meegeleverd die draadloos op te laden is op elk type Qi-lader. Ook kun je de case opladen door ‘m achterop de Galaxy S10 smartphone te leggen. Hiervoor heeft Samsung de functie PowerShare ontwikkeld. Ook Apple werkt aan een draadloze oplaadcase voor de AirPods, maar anderhalf jaar na de aankondiging laat deze nog steeds op zich wachten.

Galaxy Buds zwart doosje

Galaxy Buds kosten €150

Je kunt kiezen uit drie kleuren: wit, geel en zwart. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 8 maart in de VS en vanaf 29 maart in Europa. Ze kosten respectievelijk $129,99 en €149,99 in de VS en Europa. Daarmee zijn ze 30 euro goedkoper dan de AirPods die momenteel voor €180 in de winkel liggen, voorzover er nog voorraad te vinden is. Maar wie slim is heeft de AirPods al op een eerder moment gekocht (bijvoorbeeld Black Friday) en rond die periode betaalde je ook rond de €150. Het is maar de vraag of mensen zich voor een paar tientjes minder laten verleiden, of toch liever voor de AirPods kiezen.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

Weggevertje
Mensen die een Galaxy S10 of S10+ in pre-order aanschaffen krijgen een gratis setje Galaxy Buds. Op dat punt verschilt Samsung duidelijk van Apple: het bedrijf heeft in het verleden regelmatig VR-brillen, fitnesstrackers en andere accessoires weggegeven bij aanschaf van een flagship-telefoon. Apple doet dat niet.

Samsung Galaxy Buds wit

De Galaxy Buds werken met de Bixby-spraakassistent voor bellen, berichten versturen en het checken van het batterijniveau. De AirPods werken uiteraard met Siri.

Samsung is erin geslaagd om het koppelen van de Galaxy Buds op dezelfde manier te laten functioneren als bij de AirPods: je opent het doosje in de buurt van je Galaxy-smartphone en de verbinding is gelegd. Je kunt de Galaxy Buds ook als gewone Bluetooth-oortjes in combinatie met een iPhone gebruiken, maar dan mis je uiteraard het makkelijke koppelen.

Samsung Galaxy Buds opladen

Samsung Galaxy Buds vs AirPods: concurrentie of niet?

Er zijn wel meer pogingen geweest om de AirPods te verslaan. De meeste fabrikanten van audioproducten hebben het geprobeerd met betere audio, ruisonderdrukking en een langere batterijduur. Meestal betekende dat een hogere prijs of grotere knoppen. Sindsdien hebben de AirPods een cultstatus bereikt, vooral onder jongeren in grote steden. Voor andere merken is het daardoor lastig om dezelfde populariteit te bereiken.

Galaxy Buds sportief

De Galaxy Buds zullen niet hét modeaccessoire van 2019 worden, maar Samsung zal er met deze goedkopere oortjes wel in slagen om een andere doelgroep te bereiken: mensen die ook draadloze oortjes willen, maar er niet te veel voor willen betalen. Vooral het design is daarbij doorslaggevend: Samsung’s oortjes zijn compact, maar hebben een wat meer conventioneel design. Apple’s AirPods kregen in het begin kritiek vanwege het opvallende uiterlijk, maar inmiddels zijn de witte staafjes volledig geaccepteerd, vooral onder jongeren in grote steden.

Samsung Galaxy Fit

Ook nieuwe fitnessproducten van Samsung
Samsung onthulde ook twee nieuwe fitness-wearables: de Galaxy Watch Active en de Galaxy Fit. De smartwatch heeft een minimalistisch uiterlijk en kan bloeddruk meten, stress checken en je fitness-activiteiten meten. Ook werkt het met spraakassistent Bixby en krijg je ademhalingsoefeningen om te ontspannen.

De Galaxy Fit is een lichtgewicht fitnessarmbandje om je lichaamsbewegingen te meten. Het bandje herkent automatisch je workouts, kan je hartslag meten en toont meldingen over afspraken, weer en wekkers. Beide liggen dit voorjaar ook in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels drie generaties van de AirPods uitgebracht, met de AirPods 2021 als nieuwste model. Er zijn ook andere speciale modellen, zoals de AirPods Pro en AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, zit het met draagcomfort, hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips of ga AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.