Ook Microsoft werkt aan AirPods-concurrent: Surface Buds

Microsoft bracht eerder al een eigen koptelefoon uit onder het Turface-merk. Nu wordt er ook gewerkt aan draadloze oordopjes. De Surface Buds moeten een concurrent worden voor de AirPods.

Microsoft Surface Buds

De populariteit van de AirPods is ook de andere grote techmerken niet ontgaan. Na Samsung en Amazon lijkt ook Microsoft op de draadloze oortjes-trein te willen springen. Meerdere bronnen die op de hoogte zouden zijn van de plannen zeggen nu dat Microsoft onder de naam Surface Buds werkt aan een eigen AirPods-concurrent. Het is niet de eerste keer dat Microsoft zoiets probeert, want met de Zune-muziekspeler (een mislukte concurrent voor de iPod) maakten ze ook al eigen oordopjes.


Met de Surface-koptelefoon koos Microsoft voor een high-end model in een wat duurdere prijsklasse. Mogelijk gaat dat ook bij de Surface Buds gebeuren. Verder kun je denken aan ondersteuning voor de Cortana-spraakassistent, ruisonderdrukking en een manier om het lezen van content op de telefoon gemakkelijker te maken, zo vertellen de bronnen. Ze hebben de codenaam Morrisson gekregen, waarschijnlijk als verwijzing naar Jim Morrisson van The Doors. De eerdere koptelefoon heette Joplin en was vernoemd naar zangeres Janis Joplin of componist Scott Joplin.

Microsoft zou de compacte oortjes al in 2019 op de markt kunnen brengen. Nu Microsoft geen eigen telefoons meer maakt lijkt het bedrijf naar manieren te zoeken om het Surface-merk ook op allerlei andere producten te plakken.

Microsoft Surface Buds
De oortjes op deze foto zijn niet het uiteindelijke product, maar een concept.

Zoek je naar andere AirPods-alternatieven, dan hebben we daarvan een handige round-up gemaakt. Er is namelijk veel meer verkrijgbaar van andere fabrikanten, al is het de vraag of die net zo gewild zijn als de oortjes van Apple. De AirPods vliegen namelijk al sinds een paar weken de winkels uit.

Bekijk ook

Dit zijn de beste AirPods-alternatieven: allemaal draadloos én van hoge kwaliteit

Zoek je een alternatief voor Apple's AirPods? In deze gids sommen wij een aantal draadloze oordoppen op voor ieders portemonnee. Er zijn namelijk genoeg AirPods-alternatieven voor als je Apple's oortjes te duur of niet mooi vindt.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.