Microsoft Surface Buds

Ook Microsoft werkt aan AirPods-concurrent: Surface Buds

Microsoft bracht eerder al een eigen koptelefoon uit onder het Turface-merk. Nu wordt er ook gewerkt aan draadloze oordopjes. De Surface Buds moeten een concurrent worden voor de AirPods.

Microsoft Surface Buds

De populariteit van de AirPods is ook de andere grote techmerken niet ontgaan. Na Samsung en Amazon lijkt ook Microsoft op de draadloze oortjes-trein te willen springen. Meerdere bronnen die op de hoogte zouden zijn van de plannen zeggen nu dat Microsoft onder de naam Surface Buds werkt aan een eigen AirPods-concurrent. Het is niet de eerste keer dat Microsoft zoiets probeert, want met de Zune-muziekspeler (een mislukte concurrent voor de iPod) maakten ze ook al eigen oordopjes.


Met de Surface-koptelefoon koos Microsoft voor een high-end model in een wat duurdere prijsklasse. Mogelijk gaat dat ook bij de Surface Buds gebeuren. Verder kun je denken aan ondersteuning voor de Cortana-spraakassistent, ruisonderdrukking en een manier om het lezen van content op de telefoon gemakkelijker te maken, zo vertellen de bronnen. Ze hebben de codenaam Morrisson gekregen, waarschijnlijk als verwijzing naar Jim Morrisson van The Doors. De eerdere koptelefoon heette Joplin en was vernoemd naar zangeres Janis Joplin of componist Scott Joplin.

Microsoft zou de compacte oortjes al in 2019 op de markt kunnen brengen. Nu Microsoft geen eigen telefoons meer maakt lijkt het bedrijf naar manieren te zoeken om het Surface-merk ook op allerlei andere producten te plakken.

Microsoft Surface Buds
De oortjes op deze foto zijn niet het uiteindelijke product, maar een concept.

Zoek je naar andere AirPods-alternatieven, dan hebben we daarvan een handige round-up gemaakt. Er is namelijk veel meer verkrijgbaar van andere fabrikanten, al is het de vraag of die net zo gewild zijn als de oortjes van Apple. De AirPods vliegen namelijk al sinds een paar weken de winkels uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2019, 17:49
Bron Bron Thurrott
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, microsoft, surface
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.