AirPods op iPhone

Gerucht: ‘Amazon komt met eigen draadloze oordopjes als AirPods-concurrent’

Het succes van de AirPods is ook Amazon niet ontgaan. In de loop van het jaar komt Amazon met eigen draadloze oordopjes met ingebouwde Alexa.

Amazon Alexa, de slimme assistent van de webwinkel, vinden we al in speakers zoals de Amazon Echo. Volgens betrouwbare bronnen bij Bloomberg werkt een speciaal team bij Amazon al een tijdje aan eigen een AirPods-concurrent. Hierin zit standaard Alexa verwerkt, zodat je allerlei stemcommando’s kan geven. Ook krijgen ze mogelijk een betere geluidskwaliteit.

Amazon oordopjes als AirPods-concurrent

De hardmaretak Lab126 werkt al een tijdje aan de oordopjes, zo meldt Mark Gurman. Met de oordopjes kun je Alexa gebruiken om producten te bestellen uit de webwinkel, maar je kan ook je muziek bedienen en andere informatie opvragen zoals het weerbericht. Met een simpel “Alexa”-commando spreek je de assistent aan. Op de Echo-speakers vinden we al soortgelijke functies, want ook daarmee kun je winkelen via de webshop.

Op de AirPods kun je tikken voor bediening en volgens de bronnen kan dat straks ook op de draadloze oordopjes van Amazon. De oordopjes worden geleverd in een case, waarmee je ze ook oplaadt. De overeenkomsten tussen de AirPods en deze aankomende set van Amazon zijn dus groot, maar er zijn ook verschillen. Amazon wil betere geluidskwaliteit dan de AirPods. De AirPods worden geroemd vanwege het gebruiksgemak, maar hebben niet de allerbeste geluidskwaliteit. Daarnaast test Amazon meerdere kleuren, waaronder zwart en grijs.

Zwarte AirPods met coating

Amazon zou last hebben van vertragingen in de ontwikkeling, maar de aankondiging staat gepland voor de tweede helft van dit jaar. Om de oordopjes te kunnen gebruiken, moet je ze koppelen met een smartphone. Dat kan waarschijnlijk ook met een iPhone, aangezien de Echo-speakers ook samenwerken met Apple’s smartphone.

Sinds kort heeft Apple eindelijk de langverwachte opvolger van de AirPods uitgebracht. De AirPods 2 hebben een nieuwe chip die zorgt voor een langere batterijduur bij spraak en laat je sneller wisselen tussen apparaten. In onze AirPods 2 review lees je wat onze ervaringen zijn met de nieuwste oordopjes van Apple. Zijn de AirPods toch niets voor jou, check dan onze lijst met AirPods-alternatieven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2019, 10:32
Bron Bron Bloomberg
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, amazon
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.