Met Nuki Opener kun je anderen makkelijk binnenlaten

Woon je op een bovenetage, dan heb je vaak een intercom om te praten met mensen die bij de voordeur staan. De Nuki Opener is een nieuw accessoire voor dit soort situaties. Het werkt samen met het Nuki-deurslot en is bedoeld om bezoekers op bepaalde tijdstippen binnen te laten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nuki Opener vanaf zomer 2019 verkrijgbaar

Woon je in een gebouw met meerdere gezinnen, dan kan het lastig zijn om op een slim deurslot of een slimme deurbel over te stappen. Vaak moet iedereen de overstap maken en je medebewoners zijn misschien niet zo digitaal ingesteld, of hebben gewoon geen zin om mee te betalen aan dure technologie. Alles werkt toch al prima? Ben je toch in de gelegenheid je voordeur te upgraden, dan heeft Nuki iets interessants voor je. Het Nuki 2.0 deurslot zal binnenkort samenwerken met intercomsystemen en speciaal daarvoor is er nu ook een knop om het slot op afstand te kunnen openen.


Praten via de intercom lukt meestal wel, maar hoe zorg je ervoor dat ook het deurslot open gaat? Daarvoor is deze zwarte knop bedoeld. Je kunt deze via de Nuki-app bedienen. Er komt nog wel wat kluswerk aan te pas: om te installeren moet je de kabels in je intercom aansluiten. Hier lees je meer over de installatie.

Nuki Opener met intercom

Je kunt ook instellen dat de deur in een vooraf ingestelde tijdsperiode open gaat. Drukt iemand op de bel, dan gaat de deur open. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij tandartspraktijken: de voordeur hoeft niet de hele tijd open te staan, maar als een patiënt aanbelt voor een afspraak, gaat de deur vanzelf open, zonder dat de assistent of receptionist op een knop hoeft te drukken.

Op de website van Nuki is een compatibiliteitscheck te vinden, al merkten we dat die nog niet de gevraagde info leverde. Er staan in ieder geval al tientallen merken en producten in, van Acet tot en met Yusphone. Niet dat je nu alvast een miskoop kan doen, want de knop komt pas op een latere datum in de zomer beschikbaar.

Nuki Opener

De Nuki Opener werkt op 4 AAA-batterijen, zodat je geen gezamenlijke stroom af hoeft te tappen. Dat laatste kan namelijk problemen opleveren als je in een huurhuis woont. Toestemming van je huisbaas hoef je dan ook waarschijnlijk niet te vragen. Je kunt de Nuki Opener zelf installeren naast je bestaande intercom.

Lees ook ons Nuki 2.0 deurslot review als je meer wilt weten over het gebruik van Nuki. Je koopt de Nuki bij Amac, Bol.com, Coolblue en diverse andere winkels.

Bekijk ook

Review: Nuki 2.0 deurslot met HomeKit

De Nuki 2.0 is de vernieuwde versie van het al langer bestaande Nuki-deurslot, met als belangrijkste vernieuwing de ondersteuning van HomeKit. Wij hebben de Nuki 2.0 geïnstalleerd en uitgebreid getest. In deze review lees je onze ervaringen!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.