iPad Pro OLED scherm

Gerucht: ‘Apple in gesprek met Samsung over OLED-schermen voor iPad en Mac’

Apple zou van plan zijn OLED-schermen van Samsung te gebruiken voor toekomstige iPads en MacBooks. Samsung is nu al de exclusieve leverancier van OLED-schermen voor de iPhone. Omdat er minder iPhones zijn verkocht dan gepland zou Apple ook minder schermen hebben besteld en dat leidt nu tot problemen.

OLED voor iPad Pro en Mac

Apple zou Samsung een boete verschuldigd zijn die in de honderden miljoenen euro’s loopt omdat er minder OLED-schermen voor iPhones zijn gebruikt. Voor gebruikers kan dat gunstig uitpakken, als Apple besluit om het gat te vullen met OLED-schermen voor de iPad en Mac. Die apparaten zouden dan sneller de overstap naar OLED kunnen maken. Dit zou Apple’s voorkeur hebben in plaats van het betalen van een boete.


Volgens de Koreaanse site The Elec zou Samsung al langer in gesprek zijn met Apple over het leveren van OLED-schermen voor de aanstaande 16-inch MacBook Pro en toekomstige iPad Pro’s. Het 16-inch model is een nieuw formaat dat nog niet officieel is aangekondigd. Het scherm zou tussen de 16- en 16,5-inch groot zijn, zo beweert de bekende analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht deze grotere MacBook nog in 2019 op de markt, voorzien van een “geheel nieuw design”. Overigens zei Kuo niets over de schermtechnologie.

Verder verwacht Kuo dat er twee nieuwe iPad Pro’s in massaproductie zullen gaan tussen het vierde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020. Ook die zouden OLED kunnen gebruiken, maar Kuo spreekt er met geen woord over. Wel heeft Kuo het gehad over Mini-LED-technologie, dat zal worden gebruikt voor een 10- tot 12-inch iPad, die eind 2020 of begin 2021 moet verschijnen. Deze technologie zit ook in een 15- tot 17-inch MacBook die voor de eerste helft van 2021 staat gepland.

Het voordeel van OLED is het lagere energieverbruik, verbeterde helderheid, scherpere kleuren en snellere responstijd in vergelijking met LCD. Ze zijn wel gevoelig voor slijtage. Daar staat weer tegen over dat ze dunner en lichter zijn, waardoor de producten zelf ook dunner en lichter kunnen worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juni 2019 om 20:11
Onderwerp
Categorie
Geruchten
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.