Nuki deurslot

Nuki 2.0 deurslot met HomeKit vanaf november in de winkel

Nu in de winkel

Het Nuki-deurslot is vanaf november 2018 verkrijgbaar in de HomeKit-versie. Er komt een inruilprogramma voor huidige gebruikers van de originele Nuki.

Update: het Nuki 2.0 deurslot is nu in de webshop van de fabrikant te vinden.

Nuki deurslot met HomeKit

Twee jaar geleden verscheen de Nuki Smart Lock en sindsdien is er veel veranderd. In plaats van losse oplossingen met eigen apps en protocollen zie je steeds vaker samenwerking met Alexa, Google Home en Siri. Nuki gaat daarom met z’n tijd mee en vanaf november ligt er een nieuwe Nuki 2.0 in de winkel die samenwerkt met HomeKit. Het was een van de grootste wensen van de huidige gebruikers en er is dan ook de afgelopen maanden hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Nuki 2.0 is met Siri te bedienen, is via de Woning-app van Apple aan te sturen en is mee te nemen in je scenes. Je kunt met ‘Ik ga slapen’ of ‘Goedenacht’ zorgen dat Siri je voordeur op het nachtslot draait en meteen ook even de lampen en andere apparaten uitschakelt.


Voor Nuki 2.0 heeft de fabrikant de elektronische sleuteladapter opnieuw ontwikkeld, zodat je het deurslot ook met gangbare draaiknopcilinders kunt gebruiken. Er is nu ondersteuning voor Bluetooth 5, net als bij de nieuwe Nuki Fob en Keypad het geval is. Dit zorgt ervoor dat het Bluetooth-bereik is verbeterd en het maakt ook de verbinding stabieler.

Nuki 2 HomeKit

Het nieuwe moederbord in de Nuki 2.0 zorgt ervoor dat het slot geschikt is voor het ZigBee-protocol. En ook fijn om te weten: er zit een snellere processor in, waardoor een performanceboost van 300% haalbaar is. Verder zitten er nog wat kleine verbeteringen in, zoals herkenning of de deur open of dicht is. Je krijgt ook een alert als je de deur in geopende toestand wilt afsluiten.

Nuki deurslot

De nieuwe versie is vanaf november te bestellen in de Nuki Shop en kost met €229 net zoveel als de eerste generatie. Over het inruilprogramma voor bestaande gebruikers gaat de fabrikant binnenkort meer details bekendmaken. Er zit nog meer nieuws aan te komen: in de eerste helft van 2019 wil Nuki een deuropener uitbrengen die met je intercomsysteem werkt. Zo kun je je deur nog makkelijker openen als er bezoek voor de deur staat. Tot nu toe was je voor HomeKit-ondersteuning van je deurslot aangewezen op een handjevol fabrikanten die hun spullen ook in Europa aanbieden, zoals Danalock. Met de komst van een HomeKit-slot van Nuki heb je in ieder geval meer keuze.

Tipgever: Nico, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 06 november: Nu in de winkel verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 november 2018 om 15:35
Onderwerp
Categorie
Accessoires
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.