Olloclip Intro & Pro

Olloclip brengt nieuwe Intro en Pro-lenzen voor je iPhone-camera uit

Maak je graag foto's met je iPhone, dan kun je met externe lenzen net iets meer voor elkaar krijgen. Olloclip introduceert twee nieuwe series: de Intro voor beginners en de Pro voor gevorderde fotografen.

Accessoiremaker Olloclip heeft wee nieuwe series uitgebracht. De Intro-serie is het goedkoopst en is bedoeld voor amateurfotografen die net iets meer uit hun camera willen halen. Kent de technologie van een camera geen geheimen meer voor je, dan kun je de duurdere Pro-lenzen aanschaffen. Ze zijn bedoeld als clip-on voor de standaard camera. Ze werken met het Connect X-lenssysteem dat het bedrijf eerder dit jaar introduceerde voor de iPhone X-familie. Dit systeem dekt zowel de camera aan de voor- en achterkant af, zodat je aan beide kanten extra lenzen kunt aanbrengen.

Olloclip Intro-lenzen

Voorheen bood Olloclip alle lenzen voor dezelfde prijs aan, maar met deze nieuwe serie komt er onderscheid tussen beginners en professionals. De Pro-serie levert uiteraard nog betere kwaliteit. Bij de Intro-serie kun je een gecombineerde groothoek- en macrolens aanschaffen, geschikt om groepen en landschappen te fotograferen, terwijl je met de macrolens ook van dichtbij foto’s kunt maken. Deze kost rond de $20 voor alleen de lens en $40 voor de combinatie van lens met bevestiging.

Olloclip Intro fotolenzen

Olloclip Pro-lenzen

De Pro-serie bestaat uit twee modellen: een Super Wide-lens voor een nog breder beeld, maar met minder vervorming dan je normaal krijgt. Daarnaast is er een Telephoto-lens die het beeld tweemaal vergroot, vergelijkbaar met de andere telefotolenzen in de collectie. Olloclip heeft er bij deze lens voor gezorgd dat er meer licht doordringt tot de camera, zodat de foto helderder wordt. Ze kosten $100 per stuk of $120 met bevestiging.

Olloclip Telephoto lens

Bij Nederlandse en Belgische winkels zijn de Olloclip-lenzen meestal ook wel verkrijgbaar, maar het kan even duren voordat ze in de schappen liggen. Je vindt ze onder andere bij de Apple Store.

Olloclip Superwide lens

Olloclip bracht in mei het nieuwe bevestigingssysteem voor de iPhone X-familie uit, die met alle eerder verschenen lenzen werkt. In augustus volgde er een universele clip, die het mogelijk maakt om de lenze op elke smartphone te bevestigen. Dat is een positieve ontwikkeling, want voorheen kocht je de accessoires voor een specifieke smartphone en had je er niets meer aan als Apple het design van het toestel veranderde.

Olloclip iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2018, 12:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen lenzen, olloclip
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.