Rabobank brengt Rabo Wallet-app op iPhone uit

Zonder contactloos betalen
De Rabobank heeft de Rabo Wallet-app uitgebracht op de iPhone. Met de tegenhanger voor Android is het mogelijk om contactloos te betalen, maar die functie is op de iPhone nog niet mogelijk.

Rabo Wallet-app voor iPhone

Je kunt de Rabo Wallet-app al wel gebruiken om het banksaldo en recente transacties te controleren. Ook kun je klantenkaarten opslaan in de app, net zoals met Apple’s Wallet en met apps zoals Stocard gedaan kan worden. Je kunt de app verder gebruiken voor het afrekenen van parkeertransacties. Voor Rabo Wallet heb je iOS 11 nodig. De meest vernieuwende functie ontbreekt echter: contactloos betalen.


Op Android-toestellen is het sinds begin 2015 al mogelijk om de Rabo Wallet te installeren en te gebruiken voor contactloos betalen, al werkte het aanvankelijk alleen met bepaalde Samsung-toestellen. In 2016 voegde de bank ondersteuning voor NFC-simkaarten toe en een jaar later volgde een versie waarbij geen speciale NFC-simkaart meer nodig was.

Dat heeft te maken met de beperkingen die Apple stelt aan de NFC-chip in de iPhone. Toch kiest de Rabobank er nu voor om de Rabo Wallet-app uit te brengen, maar met beperkte functionaliteit. Op die manier hoopt de bank ervaring op te doen met het gebruik van een dergelijke wallet-app en om te achterhalen wat gebruikers verwachten van een mobiel betalen-app.

Rabo Wallet-app

In de Rabo Wallet-app kun je als iPhone-gebruiker ook betaalverzoeken versturen en ontvangen. Later volgt nog ondersteuning voor iDEAL QR, waarbij je kunt betalen door een QR-code te scannen. Overigens bieden andere banken, zoals ING, ook al de mogelijkheid om contactloos te betalen via de NFC-chip in de smartphone, zonder dat er een speciale simkaart nodig is.

De webpagina van Rabobank over de Rabo Wallet-app is op het moment van schrijven nog niet bijgewerkt en noemt alleen Android-ondersteuning.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 november 2018 om 15:32
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Wallet

Wallet is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards bewaart. Je kunt er ook digitale sleutels voor geschikte auto's en deursloten in bewaren. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. De Wallet-app vind je behalve op de iPhone ook op de Apple Watch, zodat je al je klantenkaarten, tickets en meer altijd bij de hand hebt. Wallet is bovendien de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.