NLZIET op een televisie.

Officieel: NLZIET binnenkort eindelijk met Apple TV-app

Betatest voor eindgebuikers start eind mei

NLZIET heeft eindelijk bevestigd dat er een Apple TV-app aankomt, zo kan iCulture als eerste melden. De Apple TV-app van NLZIET is vanaf eind mei beschikbaar voor betagebruikers, waarna de overige NLZIET-gebruikers er later mee aan de slag kunnen.

De televisiedienst NLZIET, een samenwerking tussen de NPO, RTL en Talpa TV (voorheen SBS), kan eindelijk meer vertellen over de Apple TV-app die in aantocht is. De afgelopen jaren is er wel eens naar gehint, maar heel concreet was dat allemaal niet. Tot vandaag, want NLZIET bevestigt tegenover iCulture dat er binnenkort gestart wordt met de Apple TV-app. Met de app kan je niet alleen programma’s terugkijken, maar ook live televisiekijken.

Beta van NLZIET Apple TV-app in mei

Niels Baas, directeur van NLZIET, laat weten dat er dagelijks vragen van gebruikers zijn omtrent een Apple TV-app. NLZIET ondersteunt weliswaar AirPlay, maar een native Apple TV-app maakt het kijken een stuk gemakkelijker. De betaversie van de NLZIET-app komt eind mei beschikbaar voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K. Wil je deze versie gaan testen, dan kan je je via de site van NLZIET opgeven voor het testteam.

De datum van eind mei lijkt niet heel toevallig gekozen. Onlangs werd bekend dat televisiedienst KNIPPR stopt. Vanaf 1 juni is het niet meer mogelijk om via KNIPPR televisie te kijken. Is KNIPPR nu jouw meestgebruikte manier om televisie te kijken, dan kun je je dus het beste nu alvast aanmelden bij het testteam van NLZIET om live tv te kunnen blijven kijken met een Apple TV-app. NLZIET kost €7,95 per maand.

NLZIET ging in 2014 van start als een gezamenlijke terugkijkdienst van de NPO, RTL en SBS. Voor een vast bedrag per maand kun je de programma’s van de grootste Nederlandse televisiezenders zonder reclame terugkijken. Sinds oktober vorig jaar is live tv-kijken via NLZIET daar bij gekomen, waardoor het een meer complete dienst geworden is. In sommige gevallen kun je programma’s ook vooruitkijken. Niels Baas bevestigt tegenover iCulture dat dit met de Apple TV-app ook allemaal mogelijk is.

Door alle ontwikkelcapaciteiten te focussen op de gezamenlijke app en de beperkte belangstelling voor de Apple TV, lijkt de kans wel klein dat er nog afzonderlijke apps van de drie partijen komen, zoals een aparte NPO Gemist-app. Eind februari liet kabelexploitant Ziggo ook aan iCulture weten dat er aan een native Apple TV-app wordt gewerkt.

Lees ook: Opinie: de Apple TV is nog niet de toekomst van televisie

Bekijk ons complete overzicht Apple TV tips. Met honderden tips voor Apple TV bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2018, 7:30
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple tv, nlziet, televisie, televisie kijken
Device Apple TV
Software tvOS

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken.

Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.