Eindelijk: Ziggo werkt aan app voor Apple TV

Ziggo werkt aan een app voor de Apple TV. Hierdoor zou het mogelijk zijn om programma's terug te kijken via de Apple TV. Gebruikers vragen al jaren om een Ziggo-app voor Apple's mediabox, maar nu gaat het bedrijf dan eindelijk overstag. Dat bevestigde Ziggo tegenover iCulture.

Ziggo Go naar Apple TV

Veel gebruikers vragen er al jaren om, maar het lijkt er nu toch echt van te komen: Ziggo werkt aan een Apple TV-app van Ziggo Go, de terugkijk-app van de televisie- en internetprovider. De huidige Ziggo Go-app voor iOS is beschikbaar voor alle klanten van Ziggo met een geschikt televisieabonnement. Met de app kun je niet alleen live televisiekijken, maar ook programma’s terugkijken. De app werkt samen met AirPlay en Chromecast, zodat je de streams kunt doorsturen naar je televisie. Een echte app voor de Apple TV ontbrak nog, maar volgens een woordvoerder van Ziggo wordt er aan een Apple TV-app gewerkt, zo ontdekte de website Totaal TV. Wij vroegen bevestiging bij een woordvoerder van Ziggo.


Woordvoerder Hans den Heijer van VodafoneZiggo meldt tegenover iCulture:

We zijn er mee bezig, maar kunnen nog geen concrete planning daarvoor geven.

Aanvullend bevestigde Den Heijer ons telefonisch dat er inderdaad gewerkt wordt aan een Ziggo-app voor de Apple TV en dat het hier niet slechts gaat om het “bekijken van de mogelijkheden”.

De Poolse tak van UPC zou ook werken aan een app voor de Apple TV. Het Poolse UPC valt net als het Nederlandse VodafoneZiggo onder Liberty Global, het moederbedrijf met diverse Europese takken. De president van UPC in Polen bevestigt op het forum van het bedrijf dat de Horizon Go-app naar de Apple TV komt, naast een versie voor Android TV en Amazon Fire. In Nederland komt er dus ook een app van Ziggo voor de Apple TV.

Precieze functies van de Apple TV-app zijn nog niet bekend. Eerder werd uit een bericht over de kwartaalcijfers duidelijk dat je binnenkort met de Ziggo-app programma’s kan opnemen en offline terugkijken. Ook voor die functie is nog geen specifieke planning bekendgemaakt.

Bekijk ook

Ziggo Go-app laat je binnenkort programma's opnemen en offline kijken

De tv-app van Ziggo krijgt binnenkort een handige functie waarmee je flink wat data kunt besparen. De Ziggo Go-app laat je straks programma's opnemen en deze offline terugkijken. Goed nieuws dus voor mensen met een beperkte databundel, al zijn de programma's niet onbeperkt beschikbaar.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.